Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud høyest rangert på stjernespekket lag: – Skal ikke be noen om å hente kaffe

Oppdatert 21/09/2022 klokken 15:56 GMT+2

Denne uken skal Casper Ruud spille på lag med de største navnene i tennisverden, men det er nordmannen som er best rangert av dem alle.

Klar for Laver Cup for andre år på rad: – I fjor var det nervepirrende

Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Stefanos Tsitstipas, Andy Murray og Casper Ruud. Det er stjernegalleriet som skal representere Europa under Laver Cup fra 23. til 25. september.
– Dette er en ekstraordinær rekke med spillere. Stefanos og Casper er ledende blant den neste generasjonen spillere, og sammen med «de fire store» kommer de til å skape store ting sammen, sa den svenske tennislegenden Björn Borg, som også er kaptein for laget, i pressemeldingen fra Laver Cup da laget ble kunngjort 10. august.
Ruud er altså på lag med fire av de største navnene i tennishistorien, men likevel er det han som er øverst av de alle på rankingen. Etter at han tok seg til finalen i US Open, er nordmannen rangert som nummer to i verden. Kun Carlos Alcaraz er høyere rangert, men spanjolen ble ikke valgt ut til å representere Europa av lagkaptein Borg.
– Jeg trodde ikke det skulle vært tilfellet for et år siden eller da jeg ble tatt ut, men rankingen har blitt som den har blitt. De fire gutta (Djokovic, Murray, Federer og Nadal) begynner jo å bli noen år, samtidig som Federer, Murray og Nadal har møtt på skader, mens Djokovic har hatt et spesielt år, sier Casper Ruud til Discovery.

– Ikke høyest status

Selv om 23-åringen fra Snarøya er høyest rangert av alle som skal spille Laver Cup, erkjenner han at flere av lagkameratene har et større navn.
– Jeg har ikke høyest status på laget i det hele tatt, så jeg skal ikke be noen av medspillerne mine hente kaffe til meg. Nå drikker jeg ikke kaffe uansett, men jeg skal ikke be om altfor mye av dem, utenom heiing når jeg spiller. Jeg stiller gledelig opp for å hente kaffe, jeg, sier Ruud ydmykt med et smil om munnen.
Han fortsetter:
– Jeg er jo yngst på laget. De gutta her har spilt Laver Cup en god del ganger, mens det er andre gang for meg. Det er nok jeg som må ta rollen som «rookie» på laget.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Ruud setter ord på helgens norske triumf: – Godt med litt «guttastemning»

Lite hvile

I år er det Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, Frances Tiafoe og Jack Sock som representerer vedenslaget på motsatt side av nettet.
Casper Ruud var også med på fjorårets utgave av Laver Cup. Da fikk han kun én kamp, men den endte i gjengeld med seier over amerikanske Reilly Opelka i strake sett.
Erfaring rikere ser han nå tilbake på fjorårets turnering som gøy, men husker at dagene ble lange.
– De første matchene starter ganske tidlig, og så er det fire kamper som spilles hver dag. Man er der nesten 12 timer i løpet av en dag. Det er ikke mye tid til å gjøre så mye annet enn å se på kamper, få i seg mat og heie på de andre.
Noe av det som skiller seg ut fra fjorårets utgave, er at det er Europa-laget sin tur til å spille på hjemmebane. Turneringen spilles i London, mens den i fjor ble avholdt i Boston.
Ruud håper på å dra nytte av hjemmebanefordelen, som trolig forsterkes ettersom det blir siste gang det europeiske publikum får se tennislegenden Roger Federer i aksjon.
– I fjor var det litt nervepirrende, for jeg fikk åpne ballet på bortebane. Det blir spennende å se i år. Nå skal vi spille på hjemmebane i London, og med denne nyheten om Federer, skal nok Europa få høyest jubel. Jeg gleder meg til det også, sier Snarøya-gutten.
Fjorårets utgave endte for øvrig med en knusende 14-1-seier Europa-laget.
Sett denne?
picture

Her klikker det fullstendig for Kyrgios

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame