Populære sporter
All sport
Vis alt

Drømmestart for Ruud i Laver Cup: – Det var nervepirrende

Even Lübeck

Oppdatert 23/09/2022 klokken 21:37 GMT+2

Casper Ruud fortsetter den gode formen i 2022. Fredag åpnet han Laver Cup med å slå Jack Sock.

Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup

  • Følg Laver Cup gjennom hele helgen på Eurosport Norge, discovery+ og Eurosport.no
Casper Ruud-Jack Sock (6-4, 5-7, 10-7):
Det var ventet at Ruud kom til å stå igjen som en vinner på hardcourten i innendørshallen i London. Verdenstoeren fra Snarøya var klar oddsfavoritt før kampstart.
Men Sock ga Ruud hard motstand. Amerikaneren reduserte til 1-1 i sett, og kampen måtte avgjøres med et tiebreak med førstemann til ti poeng.
Ruud kom under 0-3, men slo hardt tilbake og tok sju strake poeng og vant til slutt 10-7.
– Det var litt frem og tilbake. Men det var utrolig å spille foran publikum her og den benken der. Det var nervepirrende, selvsagt, å begynne foran dette publikummet og med de guttene på benken. Men jeg synes at jeg gjorde det ganske bra i starten, sier Ruud.
Han ble også spurt om hva som var den største forandringen hos Snarøya-gutten de siste årene.
– At jeg kan spille sammen med de spillerne her, og fortjene å spille med dem. Jeg ønsket for noen år siden å være der at jeg kunne spille med dem, sier Ruud.
Seieren ga Europa 1-0 over verdenslaget.
Saken fortsetter under intervjuet med Ruud.
picture

Fikk tips og «coaching» fra idolet: – Det var kult

Lærer av legendene

Ruud innrømmer at det er stort å være rundt de fire store.
– «The big four» kjenner hverandre bedre enn jeg kjenner dem. Så de har gode historier og spøker med hverandre. Jeg henger litt bakpå på de interne vitsene, sier Ruud med et glimt i øyet.
– Men de er morsomme og veldig hyggelige med meg. Det er en ære å være en del av det laget, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Nadal gir Ruud tips: – Jeg vet det er vanskelig

Vant første sett

Ruud fikk en drømmeåpning på kampen og vant det første gamet blankt, og da han også brøt Sock i det andre gamet, ledet nordmannen 2-0 i game etter bare sju minutter.
Spillerne beholdt egen serve frem til Ruud hadde mulighet til å serve hjem settet på 5-3. Da viste Sock muskler og brøt tilbake.
Men Ruud mobiliserte. Han hadde først tre settballer på Sock sin serve på 5-4, men amerikaneren vant tre poeng på rad til 40-40. Så vartet Sock opp med en dobbelfeil, før han slo i nettet. Dermed endte det 6-4 til nordmannen etter 41 minutter.

Ble brutt

I det andre settet var det ingen av kamphanene som klarte å tilrive seg noe av initiativ. Det gjorde at spillerne holdt egen serve til 5-5, på Ruud sin serve.
Da viste Sock muskler, vant samtlige fire poeng i gamet og gikk opp til 6-5.
– Et veldig svakt game av Casper, sa Ola Bentzen på skjermen.
Sock var sterkest i det 12. gamet og vant 7-5. Dermed var det duket for et supertiebreak, som var førstemann til ti poeng.

Frem og tilbake

Ruud fikk en marerittstart på supertiebreaket og tapte de tre første poengene. Så snudde seilene - nordmannen vant fem strake poeng og gikk opp til 5-3. Men igjen snudde kampen - Ruud ledet 7-4 før Sock vant to strake poeng til 7-6.
Så skjøt Sock ballen i nettet til 8-6, før han reduserte til 7-8. Deretter endte nok en ball i nettet fra Sock, som gjorde at Ruud fikk to matchballer. Han tok vare på den første da han slo inn en herlig vinner langs linjen. Dermed endte det 10-7.
Det er uvisst om Ruud skal spille noe mer i Laver Cup.

Federer tar farvel

Dagsprogrammet i Laver Cup består av tre singlekamper og et doubleoppgjør. Verdien av hver seier vil øke gjennom helgen. Fredag gir det ett poeng, lørdag to og søndag tre.
Turneringen er kalt opp etter ikonet Rod Laver. To ganger vant australieren alle de fire Grand Slam-titlene i ett og samme kalenderår (1962 og 1969). Fredag sto han for myntkastet som ga Ruud muligheten til å serve først.
Laver Cup blir et farvel med Roger Federer som tennisproff. Sveitseren runder av med å spille doublekamp med Rafael Nadal mot Sock og Frances Tiafoe. For mange blir det kveldens høydepunkt.
– Det blir nok noen tårer når Roger skal ut og spille sin siste kamp. En av de største utøverne, uansett sport, gjennom tidene. Publikum kommer til å ha det sitt livs opplevelse i kveld, sier Ruud.
Europa har vunnet alle de fire første utgavene. I fjor ble det en suveren seier 14-1.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame