Eurosport møter Casper Ruud på tennisanlegget i Frognerparken. Denne uka er 19-åringen hjemme i Oslo og trener, men han følger selvfølgelig med på Roland Garros, og ikke minst på hvordan Marco Cecchinato sensasjonelt har spilt seg fram til semifinale. Casper Ruud kjenner 25-åringen godt, og har trent med ham en rekke ganger.
– Han er en spiller jeg kjenner godt, og har trent mye med. Det er moro å se at han gjør det så bra. Han jobber knallhardt, så dette fortjener han, sier Casper Ruud til Eurosport.

Små marginer

Tennis
Enorm millioninntjening for Ruud i 2022 - tjente over 1 million kroner per kamp
I GÅR KLOKKEN 08:01
Cecchinato er ranket 72 i verden, men har lempet ut klassespillere som belgiske David Goffin, og ikke minst tidligere verdensener Novak Djokovic, fra verdens mest prestisjefylte grusturnering i Paris.
– Det viser jo hvor små marginene er i topp-tennis, og at alt er mulig. Det er selvfølgelig motiverende, slår Casper fast.
– Tenker du at dette like gjerne kunne vært deg?
– Vi har spilt den del kamper på trening. Noen ganger slår jeg ham, og noen ganger slår han meg. Så jeg føler i hvert fall at Cecchinato er en spiller jeg er på høyde med på en god dag, sier Ruud.
Pappa, og trener, Christian Ruud går litt lenger.
– I tennis er man avhengig av flyt og marginer, men Casper er god for tida. Så, med maks flyt og marginer, hvorfor ikke. Det tror jeg Casper tenker også, sier Ruud senior med ett smil.
Men han understreker at dette ikke er noe man kan planlegge, eller gå å vente på.
– Tennis handler om å jobbe hardt over tid. Bli litt bedre på alt, hele tiden. Casper må bare stå på, hver eneste dag. Gjør han det, kan den dagen absolutt komme hvor det er han som tar en Cecchinato og spiller seg fram til en semifinale.

Neste stopp Italia

Lørdag setter Casper Ruud kursen for Italienske Caltanissetta, og en turnering på Challenger-touren. Deretter blir det spill i Poprad Tatry i Slovakia, og så Wimbledon-kvalifisering.
– Det er første gang på to år Casper spiller på gress, faktisk, forteller trener Christian Ruud.
– Men han rekker antagelig noe trening på gress mellom turneringa i Slovakia og Wimbledon-kvalifiseringen. Etter at de la om gresset på Wimbledon-anlegget er ikke banene like raske lenger, og det passer Casper bra. Så hvis han klarer å spille seg igjennom kvalifiseringa på The Bank of England Sports Centre i Roehampton, håper vi at dette blir bra, sier Ruud.
  • Wimbledon-kvalifiseringen spilles fra mandag 25. juni, og du kan se Caspers kamper direkte på Eurosport Norge og Eurosport Player.

Her må Djokovic gi tapt etter ellevill avslutning

Tennis
Tennisverdenen i sorg: – En farsfigur for mange
05/12/2022 KLOKKEN 21:50
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
02/12/2022 KLOKKEN 13:54