Melanie Stoke - Malene Helgø: 6-3, 6-2
– Jeg er veldig fornøyd med at jeg servet godt og satte press på returene. Jeg kom frem til volley og dikterte, så følte jeg også at jeg var god til å være på «defencen» også. Jeg dekket banen godt, så hun følte at hun måtte slå tøffere fordi jeg spilte med en god lengde og tyngde og da måtte hun gjøre mer enn det hun skulle. Derfor var jeg mer solid i dag, sa en fornøyd Melanie Stokke til Eurosport etter NM-seieren lørdag.
I mai sa Stokke at hun la toppsatsingen på tennis på hyllen, skriver Tennis Norge, men bare tre måneder senere ble hun klar for comeback. Hun fortalte etter seieren hvorfor hun ønsket å gi seg.
Tennis
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
02/12/2021 PÅ 18:24
– Fordi alt var så overveldende der og da. Jeg har satset alt på min tenniskarriere og jeg slet med bihuler, småskader. Var i Spania alene og fikk liksom ikke ting til, så jeg mistet gnisten. Men så innså jeg jo at jeg har en enorm lidenskap for det jeg gjør og jeg elsker det jeg driver med. Så da var det veldig tydelig at jeg ikke klarer å gi slipp, forklarte Stokke til arrangøren rett etter seieren.
Til Eurosport legger hun til at det er en god følelse å være tilbake og forteller om en fornyet selvtillit.
– Hvis jeg fortsetter sånn her og jobber slik jeg gjør med Tony og vi fortsetter den veien, så tror jeg at jeg kan gå langt. Jeg har slitt med å tro på meg selv i det siste fordi at jeg fikk så mye motgang. Nå tror jeg igjen på at jeg kan bryte inn og bli topp 50, hvis jeg bare jobber målrettet og holder meg skadefri og flink på de oppgavene som jeg skal utføre, sa hun til Eurosport.
Se hele intervjuet med Stokke her. Saken fortsetter under:

– Nå tror jeg igjen på at jeg kan bli topp 50

Åpnet best

Lørdag var det duket for finalene i tennis-NM. Først ut var kvinnene hvor det var Melanie Stokke mot Malene Helgø som begge sikret sin finaleplass fredag.
Melanie Stokke vant 6-4, 6-1 over Astrid Wanja Brune Olsen, mens Malene Helgø tapte første sett før hun slo kraftig tilbake i andre og tredje sett. Hun vant 6-7, 6-1, 6-0.
Stokke åpnet best i det først settet, men på ledelsen 3-1, slo Helgø tilbake og reduserte til 3-2. Men Stokke økte ledelsen igjen til 4-2, før hun la på til 5-2. Helgø kjempet på og tok ett game til, men det var Stokke som sikret første sett 6-3.
Stokke startet også sterkes i andre sett og kom opp i en 3-0-ledelse før Helgø sikret det fjerde gamet. Men Helgø klarte aldri å ta igjen Stokke og på stillingen 5-2, kunne hun sikre seieren i to strake sett. Og det gjorde hun. Stokke vant finalen 6-3, 6-2.
– Det er Melanie Stokke fra Nordstrand som tar dette med 6-3 og 6-2. Hun vinner sin andre NM-tittel, hun vant også tilbake for noen år siden. En veldig solid match, sa Eurosports kommentator Christer Francke.
Saken fortsetter under:

Her er beviset: Ble Norgesmester for andre gang

Skuffet

– Malene Helgø er nok ikke helt fornøyd, kom aldri helt igang i denne kampen og greide ikke å ta vare på de viktige poengene, la Francke til.
– Det var tøft, jeg satt ikke mange baller, føltes det som. Spilte riktig frem til jeg fikk en lett ball, så satt alt i enten nettkanten eller ut. Prøvde å endre litt taktikk og spille litt høyere over nettet og få inn flere baller, men det er ikke sånn tennis jeg liker å spille, sa en tydelig skuffet Helgø til Eurosport etter kampen.
– Jeg er aldri fornøyd før jeg vinner, sånn er det bare, la hun til med et smil.
Helgø sier det var vanskeligere å spille mot Stokke denne gang enn forrige gang de møttes. Hun prøvde også å peke på hva som gikk galt for henne i finalen.
– Det var bare fordi jeg var unøyaktig. Jeg var ikke fokusert nok, jeg var ikke nøyaktig nok og da sitter det litt i nettkanten og litt ut, svarte hun.
Herrefinalen går klokken 18.00 lørdag, hvor Herman Høyeraal møter Simen Sunde Bratholm.
Se intervjuet med Helgø etter finalen her:

Skuffet Helgø etter finaletapet: – Det var tøft

Tennis
Kina reagerer på boikott: – Er imot politisering av idretten
02/12/2021 PÅ 08:58
Tennis
Far og sønn Ruud nominert til flere priser: – Vi er stolte begge to
02/12/2021 PÅ 07:52