Melbourne har vært hardt rammet av koronaviruset og har vært nedstengt i 260 dager siden mars 2020.
– Jeg synes ikke Australian Open skal spilles, av hensyn til folket. Vi må sende et signal, sa Kyrgios i podkasten «No Boundaries».
Med sitt standpunkt støtter han samtidig verdensener Novak Djovokovic, som har nektet å si om han er vaksinert og som dermed kan være utelukket til turneringen han vant i år.
Tennis
Svar til Novak Djokovic: – Ditt ansvar!
32 MINUTTER SIDEN
– De (Novak Djokovic og basketballspiller Kyrie Irving) har gitt så my, og offret så mye. Det er millioner av personer som ser opp til dem, og jeg mener det er moralsk feil å tvinge noen til å ta vaksinen, sier Kyrgios som selv sier at han er dobbelvaksinert.

Djokovic roste Ruud: – Han servet ekstremt bra

På sosiale medier tirsdag formiddag benekter derimot Kyrgios for at han ønsker at Australien Open blir avlyst.
– Å si at jeg ønsker Australian Open avlyst... Jeg føler den setningen ble tatt ut av kontekst, skriver Kyrgios på sin Instagram-profil.
– Det handler mer om befolkningen i Melbourne. De har vært i lockdown i 275 dager, og har dermed blitt fratatt friheten sin, fortsetter tennisspilleren.
Myndighetene i delstaten Victoria insisterer på at turneringen skal gå som planlagt i januar 2022, men betingelsen er at spillerne er vaksinert med minst to doser.
Sportsminister i delstaten Victoria, Martin Paluka, forstår lite av logikken til Kyrgios.
– Jeg liker Kyrgios og heier på han hver gang han spiller, men jeg forstår ikke logikken bak uttalelsene hans, sa Paluka ifølge Reuters.
LES OGSÅ: Djokovic skapte storm i sosiale medier
(Eurosport/NTB)
Tennis
Gliser av feriespørsmål: – Det kommer nok noen bilder
27/11/2021 PÅ 18:10
Tennis
Reagerte på trommespilling under kampen: – Ble temmelig lei
27/11/2021 PÅ 17:51