Herman Hagen Høyeraal - Simen Sunde Bratholm 3-6, 6-7
Lørdag kveld var det omsider duket for herrenes finale i tennis-NM fra Frognerparken i Oslo. Etter å ha danket ut fjorårets NM-vinner Andreja Petrovic, var den en Herman Hagen Høyeraal full av selvtillit før møtet med Simen Sunde Bratholm.
Tennis
ATP gjør ikke som WTA – vil holde turneringer i Kina
02/12/2021 PÅ 18:24
Ullern-gutten skulle derimot få det svært tøft mot stjerneskuddet fra Heming IL, for det var Bratholm som skjøt fart fra startblokkene. Med et solid førstesett, satt 21-åringen standarden på grusen i Frognerparken – og vant med sifrene 6-3.
– Like bra å se dette som en match i ATP-touren, uttalte Eurosport-kommentator Christer Francke underveis i det andre settet – et sett som også dro seg ut til et tiebreak.
Se hva NM-vinneren sa etter lørdagens finale her. Saken fortsetter under videoen.

Gjentok morens elleville bragd: – Visste ikke det

– Min beste kamp i NM

Etter et spennende og nervepirrende tiebreak i det andre settet, ble det til slutt klart at Simen Sunde Bratholm er Norges ferske NM-vinner i tennis.
– Jeg spilte min beste kamp i NM i finalen, så det er gøy. Det meste satt, sa Bratholm til Eurosport etter kampen.
Simen Sunde Bratholm har en ATP-singelrangering på 1203 som sin karrierebeste, noe han oppnådde i oktober 2017.
– Det var en veldig bra finale i dag, og det var utrolig gøy å være med her, fortsatte han.
Eurosport-kommentator Christer Francke var dypt imponert over finaleduoen i årets herreklasse i NM.
– Like bra å se dette som en match i ATP-touren. Som å se de beste i verden, uttalte Eurosport-kommentator Christer Francke underveis i det andre settet – et sett som også dro seg ut til et tiebreak.

Gjentok morens bragd

I årets NM stilte 21-åringen opp i tre klasser, og gikk seirende ut av samtlige. Bratholm vant nemlig mixed double sammen med søsteren Maren Sunde Bratholm, i tillegg til å gå seirende ut av finalen i double – der han spilte sammen med lørdagens finalemotstander Herman Hagen Høyeraal.
Flere tenniseksperter som var tilstede ved grusen i Frognerparken måtte grave dypt i papirene sine etter noen tidligere vinnere av tre NM-titler i en og samme turnering.
Til slutt kom det fra at den siste personen som klarte denne bragden var moren til Simen Bratholm, nemlig Astrid Sunde.
– Jeg visste faktisk ikke at mamma hadde vunnet tre, men da er vi iallfall to da, smilte Bratholm til Eurosport etter kampen.
Tidligere på lørdag møttes Melanie Stokke og Malene Helgø i kvinnenes finale fra grusen i Frognerparken. Der stakk Stokke av med to strake sett, 6-3, 6-3.
Her avgjør Bratholm kampen – se video av kveldens siste poeng.

Her avgjør han NM-finalen

Tennis
Kina reagerer på boikott: – Er imot politisering av idretten
02/12/2021 PÅ 08:58
Tennis
Far og sønn Ruud nominert til flere priser: – Vi er stolte begge to
02/12/2021 PÅ 07:52