Tennis

– Jeg håper vi kan starte opp igjen neste år

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Rafael Nadal

Foto: Getty Images

AvEurosport
06/05/2020 på 06:44 | Oppdatert 06/05/2020 på 06:47

Tennisstjernen Rafael Nadal tror han har spilt sin siste kamp i 2020. Verdenstoeren er heller ikke sikker på at Australian Open på nyåret kan arrangeres.

Det forteller den hardtslående spanjolen i et intervju med avisen El Pais , gjengitt av Daily Mail. Han forbereder seg nå først og fremst på å bli klar til Australian Open, som er den første Grand Slam-turneringen i 2021.

Sommerens Wimbledon-turnering er avlyst som følge av koronapandemien, mens Roland-Garros og US Open inntil videre er satt på vent.

Tennis

– Jeg hadde mer tro på det for en måned siden

I GÅR PÅ 06:14

– Jeg er mer bekymret for Australian Open enn det som skjer på slutten av dette året. Jeg tror 2020 i praksis er tapt, sier Nadal og fortsetter:

– Jeg håper vi kan starte opp igjen neste år. Jeg håper virkelig at det er tilfellet. Jeg håper også at vi kan spille før nyttår, men jeg tror dessverre ikke det.

Reisestopp

Det ser mørkt ut for internasjonal tennis med tanke på alle reiserestriksjonene som er innført i et forsøk på å holde koronautbruddet under kontroll. Alle store turneringer ønsker å tilknytte seg de beste spillerne, som normalt reiser verden rundt hele året.

– Om vi gjør en logisk øvelse: Vi reiser hver uke fra ett sted til et annet, vi er i kontakt med hoteller, flyplasser og mange ulike steder, sier Nadal i et annet intervju med avisen ABC.

– Om du ga meg en mulighet til å garantere at vi kan starte opp en normal sesong i januar 2021, ville jeg signert den avtalen uten å blunke, fortsetter spanjolen.

  • Les også: Banet vei for tennisen i Sverige: – Han var en rockestjerne

Veteran

Han sier samtidig at det er tungt å gå glipp av en så lang periode med tenniskamper, særlig ettersom han kan være på tampen av en lang og suksessrik karriere. Verdenstoeren fyller 34 år i juni.

– Følelsen min, og dette sier jeg med tristhet, er at vi mister et år av livene våre (som følge av pandemien). Og selv om det bare er ett år, er det mye mer verdifullt når du er 33 eller 34 enn når du er 20 og har mange flere år foran deg.

Nadal gjør det også klart at han ikke vil spekulere i å droppe US Open for å forberede seg maksimalt til en Roland-Garros-turnering i september/oktober.

– Det blir bare hypotetisk, for jeg tror ikke det kommer til å skje. Jeg tror rett og slett ikke at vi kan spille.

(©NTB)

Tennis

Se høydepunktene fra finalen

I GÅR PÅ 13:51
Tennis

Dette sa Durasovic etter finalen

I GÅR PÅ 13:05
Relatert
Tennis
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Tennis

– Jeg hadde mer tro på det for en måned siden

I GÅR PÅ 06:14

Siste videoer

Tennis

Se høydepunktene fra finalen

00:04:38

Mest populært

Indre Bane

Disse spillerne har noe å bevise i 2020: – Han hadde noen «trivselskilo» i fjor

FOR 15 TIMAR SIDAN