• Se Casper Ruud mot Denis Shapovalov i kvartfinalen i Roma fra ca. 15.00 på discovery+
Alle hadde sett fram til og håpet på et møte mellom Rafael Nadal og Casper Ruud i kvartfinalen i Masters 1000-turneringen i Roma. Men sånn ble det ikke.
Spanjolen klarte ikke å vinne sin kamp mot Denis Shapovalov i turneringens tredje runde. Dermed blir det den 16. rankede Shapovalov istedenfor som står på motsatt banehalvdel i kvartfinalen.
Internazionali BNL d'Italia
Djokovic etter seieren: – Jeg overrasket meg selv
15/05/2022 PÅ 16:23
Ruud hadde allerede kampplanen klar før et eventuelt møte med idolet, Nadal.
– Vi får se om min kampplan kan fungere. Jeg har en del treninger mot han så jeg vet litt av hva jeg kan forvente, sa Ruud på pressekonferansen i går om møtet som aldri ble noe av.
Nå må Ruud og teamet rundt han omstille og finne en ny plan før møte med den ett år yngre canadieren.
Saken fortsetter under videoen:

Klikker og knuser racketen i ren frustrasjon

Respekt

Discoverys tenniskommentator Svein-Espen Lindås Olsen synes det er synd at det ikke ble noe Nadal-møte for Ruud, men han tror at Snarøya-mannen vil ha litt mer senkede skuldere mot Shapovalov enn hva han ville hatt før et møte med sitt forbilde.
– Jeg tror det å møte idolet sitt kunne blitt veldig spesielt for Casper. Han kunne hatt litt for mye respekt, derfor tror jeg at det er en lettere match for han å vinne mot Shapovalov. Casper er derimot så profesjonell at han tar det han får og klarer å nullstille, sier Lindås Olsen før han fortsetter:
– Innerst inne så tror jeg også at han ser at dette er en større mulighet for å gå videre, selv om det hadde vært fett å huke av den boksen mot Nadal. Han har møtt Federer, han har møtt Djokovic. Det hadde vært kult å møte Nadal også.
Se Shapovalovs tirade mot både dommere og publikum tidligere i turneringen i Roma:

Fyrer løs mot publikum: – Hold kjeft, for f***

«Bingotennis»

Selv om det på papiret bør være en enklere vei til semifinalen å møte Shapovalov versus Nadal er ikke Discoverys kommentator overbevist at det blir noen «walk in the park» for nordmannen.
– Shapovalov er en veldig vanskelig spiller, han er venstrehendt han også (som Nadal journ.anm). Han slår ekstremt hardt og servet veldig godt i går, hvis han spiller på det nivået som han gjorde i de to siste settene mot Nadal, så kommer Casper til å få problemer.
Det har vært litt stang ut for Ruud så langt denne grussesongen, men Lindås Olsen tror at storformen til nordmannen ikke er langt unna.
Nøkkelen til seier for Ruud tror han ligger i Shapovalovs dagsform, som kan variere veldig.
– Jeg tror Casper nå er litt på vei tilbake og på vei til å finne grustennisen sin igjen. Det var ganske gode de to siste settene mot Van de Zanschulp. Der gjør han nesten ingen feil, sier han.
– I grunnspillet der er Casper sikrere, han har fysikken, også er det denne «bingotennisen» til Shapovalov, hvis han setter slagene sine så kan han slå Casper av banen. Men det kan også komme en del feil. Jeg tror nok Casper er favoritt.

Ingen svakheter

De to 23-åringene møtte hverandre i finalen i ATP 250-turneringen i Geneve i fjor. Da vant Ruud 7-6(6), 6-4. Det er eneste gang de har møtt hverandre på ATP-touren, men Lindås Olsen påpeker at de to kjenner hverandre godt fra junior-tiden.
Shapovalov selv er inneforstått med hva som venter han i kvarfinalen.
– Casper er ekstrem vanskelig å møte. Jeg har bare spilt mot han en gang tidligere og da var han den sterkeste. Han er en motstander med nesten ingen svakheter i spillet sitt, så det kommer til å bli en utfordende kamp for meg, sa Shapovalov til ATP.
Vinneren av dagens kvartfinalen møter vinneren av kampen mellom Novak Djokovic og Felix Auger-Aliassime.
Internazionali BNL d'Italia
Hamrer løs etter marerittstart i finalen
15/05/2022 PÅ 14:45
Internazionali BNL d'Italia
Klar for finale etter snuoperasjon – kan møte Ruud
14/05/2022 PÅ 15:15