Karen Khachanov - Casper Ruud 3-6 6-3 1-6

Internazionali BNL d'Italia
Yppet seg mot verdenseneren i historisk semifinale
FOR 2 TIMAR SIDAN

– Casper setter mange returer i dag og det er stort sett god serving gjennom store deler av kampen. Litt slurv i andre settet, men dette er veldig godt gjennomført, sa trener og pappa Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

– Veldig fornøyd, understreker han.

Casper Ruud leverte solid tennis gjennom store deler av kampen, med unntak av et litt slurvete andresett. Nordmannen vant til slutt 2-1, med sifrene 6-3 3-6 6-1.

(Saken fortsetter under videoen).

Her sikrer Casper Ruud seieren: – En kjempekamp!

– Drømmestart

Etter flere uker i USA, der Casper Ruud fikk spille seg i god form med seiere på hardcourten i både Cincinnati Masters og US Open, var nordmannen omsider tilbake på favorittunderlaget. Grusen lå som et forgylt dekke på anlegget i Roma, og på første spilledag av Rome Masters fikk Casper Ruud og russiske Karen Khachanov gleden av å åpne hovedturneringen i den italienske hovedstaden.

Med en ATP-ranking på 16, var 198 centimeter høye Karen Khachanov favoritt før møtet med Snarøya-gutten. Det var derimot liten tvil om at Casper Ruud hadde gledet seg stort til å igjen vise seg fram på grusen, for nordmannen vant enkelt det første settet med sifrene 6-3.

– En drømmestart dette her, sa Eurosports tenniskommentator Ola Bentzen like før Ruud avgjorde det første settet.

Solid sistesett

24 år gamle Karen Khachanov har 8 som sin beste rangering, noe han oppnådde i juli 2019. I 2020 står han med 13-8 på de kampene han har gjennomført, noe som tilsier en rangering på 16. Russseren har fire ATP-titler under beltet før turneringen i Roma. I US Open ble Khachanov slått ut av 28-rangerte Alex de Minaur, og russeren skulle også få det tøft mot det norske tennisesset fra Snarøya.

I det andre settet kom Khachanov opp på den russiske hesten igjen, for 27-åringen sikret breakpoint på samme tidspunkt (3-1) som Ruud fikk i det første settet, og utliknet etter hvert med sifrene 6-3 i det andre settet.

Så var det duket for et nytt flott Ruud-show på grusen i Roma. Tidlig i det tredje og avgjørende settet sikret nordmannen breakpoint i det andre gamet, og fikk dermed en drømmestart.

– Der sitter breaket for Casper! Kjempetennis – det var viktig, uttalte en engasjert Ola Bentzen i kommentatorbua.

– Knallsterkt

Med breaket i lomma ble det tøft for den russiske bjørnen, for Casper Ruud var et uromoment gjennom store deler av den avsluttende fasen.

– Knallsterkt av vår beste mann ute på grusen, konkluderte Eurosport-kommentatoren, etter at 2-1-seieren var i boks.

Også pappa og trener Casper Ruud var fornøyd etter dagens sterke seier på grusen i Roma.

– Casper er flink til å finne utganger i dag. Khachanov er ikke svak, men i mine øyne er Casper i bedre form enn russeren, sa pappa Christian Ruud etter kampslutt.

I 2. runde møter Casper Ruud enten georgiske Nikoloz Basilashvili eller italienske Lorenzo Sonego. Kampen spilles onsdag, og 2. runde-oppgjøret kan du se på Eurosport Norge og Dplay. Nøyaktig tidspunkt er fortsatt ikke bestemt.

Internazionali BNL d'Italia
Ruud før Djokovic-duellen: – Skal være så grådig jeg kan
FOR 7 TIMAR SIDAN
Internazionali BNL d'Italia
Ruud slo tilbake mot erkerivalen – videre til historisk semifinale
I GÅR PÅ 13:08