– Jeg er veldig stolt av det jeg gjorde i dag, sier Casper Ruud.
21-åringen fikk sin revansje mot italienske Matteo Berrettini, som slo nordmannen ut av US Open for et par uker siden.
Internazionali BNL d'Italia
Høydepunkter: Novak Djokovic - Diego Schwartzman
21/09/2020 PÅ 17:24
Det sto 1-1 i sett i nærmere 30 varmegrader i Roma, og det siste avgjørende settet ble ekstremt tett. Det endte med tie break, og på utrolig imponerende vis vant Ruud etter over tre timer spill.
Det er hans første seier mot en topp 10-spiller og hans første semifinale i en Masters 1000-turnering.
Og ikke minst: Nok et mål er nådd, rett og slett gjennom motstanderen søndag.
Verdensener Novak Djokovic tok seg av Dominik Koepfer med 2-1 i sin kvartfinale. Det var for øvrig det første settet serberen tapte i turneringen.
– Da vi begynte med dette her, var litt av målet å få møte disse tre store; (Roger) Federer, (Rafael) Nadal og Djokovic. Han har jo møtt Federer, og kanskje Djokovic i morgen, og så får vi se om det blir Nadal en eller annen gang også, så dette er utrolig gøy, sier pappa og trener Christian Ruud til Eurosport.
Både han og Casper Ruud ble intervjuet da den andre kvartfinalen fortsatt pågikk.
– Uansett hvem det blir, er det en ny tøff motstander. Spesielt Djokovic, som er en av de største som noengang har spilt. Han har vunnet masse, og det vil bli min tøffeste utfordring i karrieren – så langt, sier Casper Ruud, og legger til:
– Jeg må prøve å nyte øyeblikket, men også være «grådig». Vi har et ordtak i Norge, som sier at ballen er rund, så alt kan skje, sier 21-åringen med et smil.
(Artikkelen fortsetter under):

Stolt etter kvartfinale-thrilleren: – Det er dette man jobber for!

At en norsk spiller, selv om Ruud er rangert som nummer 34 i verden, når en semifinale i en Masters 1000-turnering, er spesielt.
– Det er nivået under Grand Slam, og alle de beste er med, bortsetter fra Federer og noen som er ute med skader. Men det er de ypperste i verden, og Casper viser, spesielt på grus, at han er med og ypper seg helt i toppen. Nå tok han også sin første topp 10-seier i karrieren, sier trener Christian.
Og hvordan forbereder man seg egentlig på et slikt gigantmøte?
– Det er ikke lett å legge en taktikk mot Djokovic. Han har ingen svakheter, egentlig. Casper må bare ut og prøve å nyte, og spille med forehanden sin. Tunge slag. Det er slik han vinner kamper. Det er enda vanskeligere å gjøre det mot Djokovic, som er enda raskere og bedre til siden enn de fleste andre, sier han, og legger til:
– Det er lov å håpe han har en dårlig dag, og som Casper sier: Ballen er rund. Han kan ikke gi opp på forhånd, og må gå ut og ta opp kampen, sier en overraskende rolig og behersket pappa Ruud.
– Joda, men ... kona griner, så hun får ta seg av den biten, sier han med et stort smil.
Kamptidspunkt er søndag klokken 14:00.

Rørt etter sønnens prestasjon: – Kona griner!

Internazionali BNL d'Italia
Høydepunkter: Schwartzman - Shapovalov
21/09/2020 PÅ 11:51
Internazionali BNL d'Italia
Høydepunkter: Djokovic - Ruud
21/09/2020 PÅ 11:47