Novak Djokovic - Felix Auger Aliassime 2-0 (7-5, 7-6)
Auger-Aliassime ga Djokovic hard kamp på en fullsatt centercourt i Roma, men måtte til slutt se seg slått i strake sett.
Den kanadiske 21-åringen, ranket som nummer ni i verden, klarte å svare på ett brudd i det første settet, men i avgjørende game ble han på brutt på ny.
Internazionali BNL d'Italia
Heroisk Ruud røk ut i Roma – Djokovic tok sin seier nummer 1000
14/05/2022 PÅ 20:19
I andre og avgjørende sett holdt de to tenniskanonene serven fram til det sjette gamet. Da fikk Djokovic bruddet, og hadde med det initiativet i sett nummer to.
Det kanadiske stjerneskuddet fikk muligheten til å slå tilbake med to breakballer i neste game, men Novak Djokovic reddet seg inn med fantastisk spill ved begge anledninger. 21-åringen skulle likevel klare å skape spenning.

Ga seg ikke uten kamp

Felix Auger-Aliassime kjempet iherdig, og slo tilbake da Djokovic hadde muligheten til å avgjøre på egen serve. 21-åringen reduserte til 5-4, og på egen serve sørget han også for at det ble balanse i regnskapet med et blankt game.
Den serbiske veteranen svarte på sin side med et blankt servegame i det neste, og tok ledelsen 6-5.
Auger-Aliassime kjempet seg fram til et tiebreak etter nok en herlig oppvisning på egen serve.
Under tiebreaket viste Djokovic at de gamle fortsatt er eldst. 34-åringen fikk et tidlig minibreak, og Felix Auger-Aliassime klarte aldri å svare på det. Istedenfor vant Novak Djokovic tiebreaket de knusende sifrene 7-1.
Dermed er det den serbiske verdenseneren som blir Casper Ruuds motstander i semifinalen.

Møtes for tredje gang

Dette blir kun tredje gang Casper Ruud møter Novak Djokovic. Serberen gikk seirende ut ved begge anledninger. Sist gang de møttes var under ATP-sluttspillet i fjor. Da vant Novak Djokovic 2-0 (7-6 og 6-2).
For to år siden møttes de også til en duell semifinalen av Masters 1000-turneringen i Roma. Også da måtte Ruud se seg slått i strake sett, men nå jakter han revansj.
– Det hadde vært gøy å få revansj, men han er nummer én i verden. Det blir en tøff utfordring dersom jeg møter ham, sa Ruud om Djokovic på Discoverys spørsmål om hvem han håpet å møte i semifinalen.
I den andre semifinalen møtes Stefanos Tsitsipas og Alexander Zverev. Den kampen starter klokken 14:30. Følg kampen på eurosport.no og discovery+

Håper på Djokovic-møte: – Hadde vært gøy å få en revansj

Internazionali BNL d'Italia
Dette sier ekspertene før Ruuds Djokovic-møte: – Han har ingenting å tape
14/05/2022 PÅ 12:00
Internazionali BNL d'Italia
Djokovic kan nå milepæl i karrieren mot Ruud: – Håper å klare det
14/05/2022 PÅ 08:45