Casper Ruud - Novak Djokovic 0-2 (4-6, 3-6)
Casper Ruud og Novak Djokovic hadde møttes to ganger tidligere før lørdagens semifinale i Roma. Ved begge anledninger trakk serberen det lengste strået.
En Ruud på jakt etter revansj kjempet tappert og lenge mot verdens beste tennisspiller, men til slutt måtte nordmannen se seg slått for tredje gang.
Internazionali BNL d'Italia
Dette sier ekspertene før Ruuds Djokovic-møte: – Han har ingenting å tape
14/05/2022 PÅ 12:00
– Jeg synes jeg spilte veldig bra i de første fire gamene og de siste fire gamene i kampen. Forhåpentligvis kan jeg ta med meg det nivået inn i finalen, sa Novak Djokovic til ATP etter kampen.

Marerittstart

23-åringen fra Snarøya skulle få seg et slag i ansiktet allerede i det første gamet. Ruud startet å serve, men selv om nordmannen gikk opp i 30-0, klarte den serbiske verdenseneren å bryte ved første anledning.
34-åringen hadde få problemer med å bekrefte bruddet, og Djokovic fortsatte storspillet. Han spilte seg til to nye breakballer i Ruuds andre servegame, men nordmannen reddet begge. Poenget skulle likevel gå til serberen, som på sin tredje breakball sørget for 3-0 på grusen i Roma.
Ruud kjempet tappert for å slå tilbake. Han presset Djokovic i neste game, før han vartet opp med et blankt game selv. Ruud reduserte til 1-4.
Casper Ruud var mer med mot slutten av det første settet. Det norske tennisesset klarte nok en gang å ta med seg et blankt servegame, før han brøt Djokovic i det neste.
Det var helt tydelig at Casper Ruud hadde funnet roen etter en vanskelig start, og det var en stadig mer frustrert verdensener som var på motsatt halvdel. Ruud tok sitt tredje strake game, og hadde med det redusert til 4-5.
Djokovic fikk heller ikke noe gratis i det avgjørende servegamet, men til tross for et sterkt press fra Casper Ruud, viste det seg å være ett break for mye å ta igjen. Novak Djokovic tok det første settet 6-4.
– Det var helt klart bedring å spore utover i det første settet, og mye bra fra Casper i det første settet dersom vi ser på tallene, sa Discoverys kommentator Ola Bentzen etter første sett.

Bedre med, men det holdt ikke

Andre sett startet der det første avsluttet. Casper Ruud vartet opp med strålende tennis, og tok det første servegamet blank. Han klarte også å presse Djokovic i det påfølgende gamet, men serberen tok det til slutt.
Det ble en langt bedre start på andre sett enn det ble i det første. Ruud fortsatte å levere på egen serve, og gikk opp i ledelsen 2-1.
De to topp ti-spillerne fortsatte med å holde serven fram til det sjuende gamet.
Ruud klarte å redde tre breakballer, men på det fjerde fikk den serbiske verdenseneren bruddet han trengte for å få initativet i settet.
Casper Ruud klarte aldri å svare på bruddet. Istedenfor brøt Djokovic Ruud på nytt, og det norske tennisesset måtte dermed se seg slått i strake sett med sifrene 4-6 og 3-6.

Møter Tsitsipas

Det var serberens 1000. seier på tournivå. Han blir med det den femte mannlige tennisspilleren til å nå firesifret antall seire.
– Jeg har sett Roger Federer og Rafael Nadal feire milepælen tidligere, og jeg gledet meg til å nå 1000 selv. Det er lenge siden jeg vant min første. Forhåpentligvis kan jeg fortsette, og at det er mange nye seire i vente, sa Djokovic om bragden.
Dersom han vinner finalen, vil han ta sin 38. Masters 1000-tittel. Han har allerede rekorden med sine 37.
Djokovic møter Stefanos Tsitsipas, som tidligere lørdag slo ut Alexander Zverev.
De positive nyhetene for Casper Ruud er at han vil klatre på rankingen etter resultatet i Roma. Nordmannen vil rykke opp fra en 10. plass i verden til en 8. plass.
I utgangspunktet skal Ruud spille ATP 250-turneringen i Genève neste uke, men det spekuleres i at han vil droppe den etter oppturen i Roma.
Søndagens finale ser du på discovery+
Internazionali BNL d'Italia
Djokovic kan nå milepæl i karrieren mot Ruud: – Håper å klare det
14/05/2022 PÅ 08:45
Internazionali BNL d'Italia
Kopi av semifinalen for to år siden: Ruud møter verdenseneren
13/05/2022 PÅ 21:38