Casper Ruud er klar for tredje runde av Indian Wells Masters. På motstatt halvdel står sørafrikaneren Llloyd Harris. Afrikas høyest rangerte spiller er en person Casper Ruud kjenner godt til. Tilbake i 2019 kjempet de sammen i double under Wimbledon-turneringen.
Det er mange fellestrekk mellom Ruud og hans sørafrikanske motstander. De to spillerne har gått gradene samtidig og kjempet seg oppover på verdensrankingen side om side.
– Et halvår før Wimbledon i 2019, var begge på vei til å klatre inn topp 100. Casper greide det rett før Lloyd Harris, som spilte veldig bra på den tiden Casper virkelig startet å slå gjennom. Han vant ganske mange kamper i en litt annen kategori, mens Ruud startet å yppe seg i ATP-turneringene for noen år siden, forteller Discoverys tennisekspert Ola Bentzen.
Indian Wells
Sikret seg seieren i Indian Wells
18/10/2021 PÅ 06:49
LES OGSÅ: Ruud seiler mot karrierebeste – går forbi tennislegende
Men helt siden begge de to tennisprofilene startet å etablere seg i ATP-sirkuset, har det alltid vært favør nordmannen.
– Heldigvis for oss er Lloyd Harris noen steg bak rankingmessig og med tanke på turneringer. Casper Ruud har vært et lite hestehode foran, men de har hatt en ganske lik kurve, fortsetter Bentzen.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Ruud mot Carballes Baena

Spår tøff kamp

På papiret er Casper Ruud favoritt til oppgjøret. Ruud er ranket som nummer ti i verden, mens Lloyd Harris er nummer 31. Som Ruud, har derimot Harris vist at også han er i kanonform. I US Open tok sørafrikaneren seg til en kvartfinale, der han kjempet heroisk mot verdensfirer Alexander Zverev. Han gikk til slutt på et tap, men viste at han kan utfordre de beste hvis han har dagen.
– Jeg tror vi skal regne med at det blir en ordentlig tøff og jevn kamp som i alle fall kan ende opp i et tie break og kanskje en tresetter, men jeg vil tro at det er noen jevne sett i den kampen, sier Discoverys tennisekspert.
Han advarer mot sørafrikaneren sitt servespill.
– Jeg har sett veldig mange kamper av Harris i det siste ukene og han har servet ordentlig bra, blant annet mot Alexander Zverev, så jeg frykter han litt. Jeg synes han er blant de tøffere du kan møte rundt den rankingen han har om dagen.

Ser tydelig forbedring

Tidligere har det blitt sagt at Casper Ruud har slitt i møte med gode servere. Ola Bentzen mener at Casper Ruud også har utviklet den delen av spillet.
– Tradisjonelt har han slitt mot veldig gode servere, men han har blitt mye bedre. Det viste han blant annet i Laver Cup-kampen mot Reilly Opelka. Han har kommet seg over det typiske svaret på at han slet veldig mot de beste serverne, men det er klart at alle gjør det til tider. Jeg tenker at serven gjør at Harris kan være en vanskelig type motstander, men ellers skal det være greit. Han har høyt tempo og kan være skummel fra grunnlinjen også, men Casper er enda sterkere når han er på sitt beste.
For man skal heller ikke glemme at det er en 22-åring fra Snarøya i kjempeform som Harris skal opp mot. Casper Ruud imponerte da han slo Roberto Carballés Baena i andre runde, og tar med seg masse selvtillit inn i turneringen etter triumfen i San Diego der han tok sin første seier på hardcourt.
– Han er en av formspillerne man må se litt opp for, men Casper er en enda sterkere formspiller. Vi skal ha god tro på at det går bra, men Harris er en vi absolutt må ta på alvor og Casper kommer til å ha stor respekt for han inn mot møtet, sier Bentzen.
Sett denne?

Björn Borg om Ruud: – Vært ekstremt god

Indian Wells
Går inn i historisk tung periode: – Målet er å snu den trenden
15/10/2021 PÅ 14:02
Indian Wells
Kjempeskrell for tennisstjerna – tapte etter komfortabel ledelse
13/10/2021 PÅ 22:32