Emma Raducanu har vært et av de heteste navnene i tennisverdenen de siste ukene etter den overraskende US Open-triumfen i begynnelsen av september.
Den 18-år gamle sensasjonen fra Storbritannia har blitt spådd en lys fremtid, men i sin første turnering siden seieren i US Open røk den unge stjernen på et overraskende tap i førsterunden i BNP Paribas Open i Indian Wells, California.
Raducanu tapte i strake sett 2-6, 4-6 mot hviterussiske Aliaksandra Sasnovitsj som er ranket som nummer 100 i verden. Noe Discoverys tenniskommentator Christer Francke kaller et sjokktap.
Indian Wells
Se høydepunktene: Brøt Nadals seiersrekke og vant finalen i Indian Wells
21/03/2022 KLOKKEN 06:48
– Det er et sjokktap. Det er litt rart å tape i første runde etter å ha vunnet US Open, men det skjer litt oftere i dametennis enn herretennis, sier han.

Ikke vunnet én kamp

Før hun vant US Open hadde faktisk ikke briten med både rumenske og kinesiske aner vunnet en eneste kamp på WTA touren. Hun tapte finalen i en WTA125-turnering i Chicago rett i forkant av US Open.
WTA125-turneringer ligger på nivået under WTA touren. Men på det øverste nivået har hun til gode å finne en kamp utenom suksessen i US Open.
– Hun er såpass ung og uerfaren. Sånn som hun spilte i US Open skulle man tro at hun skulle klart å slå nummer 100 i verden. Hun slår en del feil i kampen, men hun har samtidig hatt et stort trykk på seg etter US Open og nivået på kvinnesiden er meget høyt det bør nevnes, sier Francke.
Raducanu har vist seg som sterkest i Grand Slams. Hun tok seg til en fjerderunde i Wimbledon tidligere i år, men hun har altså ikke vunnet en eneste kamp utenom Grand Slams på WTA touren.
  • Se Indian Wells med blant annet Casper Ruud på discovery+

God erfaring

Raducanu selv tar tapet med fatning og ser på det som en god erfaring og ta med seg videre.
– Alt er fortsatt veldig nytt for meg. Erfaringen jeg får nå er bra på sikt, selv om det ikke føles helt fantastisk her og nå. Altså, jeg er 18 år og må gi meg selv litt pusterom, sa briten etter tapet.
Discoverys tenniskommentator Ola Bentzen er ikke like overrasket over tapet.
– Jeg er ikke sjokkert. Det er mange gode spillere på damesiden. Hun er ung og det har vært mye oppmerksomhet, førstesider i diverse aviser og blader og et stort utenomsportslig fokus i de siste ukene. Det tapper naturligvis krefter, sier Bentzen.
– Er hun kapabel til å takle det store presset som har blitt satt på henne etter US Open?
– Hun er en spiller som man ikke har et alt for stort kjennskap til, så det blir spennende å se. Jeg tror hun har spillet til å lykkes, men om hun gjør de riktige valgene med personene rundt seg det blir spennende å se, sier Bentzen.

Trenerskifte

Etter seieren i US Open valgte Raducanu å skille lag med treneren sin som hun har hatt gjennom ungdomsårene, Andrew Richardson.
– Jeg føler at jeg på dette stadiet i min karriere, hvor jeg skal spille mot de beste i verden, trenger en trener med erfaring fra WTA touren og på det høyeste nivået, sa Raducanu om trenerbytte.
Bentzen er overrasket over valget til Raducanu.
– Jeg var litt skeptisk når jeg så hun gjorde trenerendringer etter US Open, fordi at han ikke hadde erfaring i å trene toppspillere. Jeg skal ikke si at det er feil eller riktig, men hadde jeg vært henne så hadde jeg nok ikke gjort det like etterpå. Jeg hadde ventet og sett an litt, sier han.
Du kan se blant annet Casper Ruud i turneringen i Indian Wells på discovery+
Indian Wells
Fortsetter den enorme seiersrekka: – Rått etter alt han har vært gjennom
17/03/2022 KLOKKEN 06:50
Indian Wells
Lover bedring etter skandalen: – Det verste øyeblikket i mitt liv
10/03/2022 KLOKKEN 09:06