Populære sporter
All sport
Vis alt

Casper Ruud seiler mot karrierebeste – går forbi Roger Federer

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 10/10/2021 klokken 18:53 GMT+2

Casper Ruud har imponert den siste tiden, og det synlige beviset vises på verdensrankingen. 22-åringen fra Snarøya ligger på en foreløpig 10. plass, men er nå i ferd med å passere tennislegenden Roger Federer.

Casper Ruud og Roger Federer

Foto: Getty Images

Hver mandag oppdateres ATP-rankingen, men allerede nå viser liverankingen at Casper Ruud har passert en av tidenes beste tennisspillere.
Den sveitsiske tennislegenden Roger Federer har 3765 poeng på siste offisielle ranking, men vil få ytterligere minuspoeng. Det gjør at Casper Ruud vil passere sveitseren, som har vunnet 20 Grand Slam-titler.
Federer er kneskadet og fortsetter å få minuspoeng på ATP-rankingen som følger av manglende konkurranser. Casper Ruud har 3615 poeng, og ligger an til å beholde poengsummen. Federer har 3765 poeng, men er forventet å få 480 nye minuspoeng.
Hvis det er tilfelle, vil superstjernen fra Sveits sin nye poengsum være 3285. Dermed vil 22-åringen fra Snarøya gå forbi den tidligere verdenseneren på ATP-rankingen, og legge seg inn på en karrierebeste 9. plass.
picture

Se høydepunktene: Ruud mot Carballes Baena

Nærmer seg Thiem

Med en kjempeturnering i Indian Wells, kan Casper Ruud passere nok et tennisess. En annen som får minuspoeng er nemlig Dominic Thiem. Som Federer, har også han slitt med skader den siste tiden. I juni fikk østerrikeren en skade i håndleddet, som gjør at den tidligere verdenstreeren går glipp av resten av 2021-sesongen.
Thiem ligger an til å få 680 minuspoeng. Da vil Casper Ruud kun ligge 200 poeng bak den østerrikske tennisprofilen. Med en god turnering i California, er det ikke umulig at Ruud vil gjøre nok et hopp på rankingen i løpet av kort tid.
Hvis man ønsker å leke med tanken på at Casper Ruud vinner hele turneringen i California, vil den norske tennisstjernen få 4525 ATP-poeng, men det er langt opp til en eventuelt 7. plass.
De andre som følger Ruud tettest ligger også foreløpig an til å få minuspoeng, men det kan endre seg i løpet av Indian Wells-turneringen. Likevel er det lite som tyder på at noen av de som jager tettest vil ta innpå tennisstjernen fra Snarøya.
NB! Liverankingen er ikke offisiell, og feil kan dermed forekomme.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame