Ulrikke Eikeri (28) fra Oslo skal i morgen kvalifisere seg til den store tennisturneringen Wimbledon som starter neste uke i England.
Eikeri stod som nr. 4 på ventelisten til en kvalfiseringsplass til Wimbledon, og var avhengig av frafall. For å komme igjennom trengte hun at fire andre spillere trakk seg.
Gonet Geneva Open
Se Ruud valse over Paire
4 TIMER SIDEN
28-åringen tok sjansen, og dro allikevel til London hvor hun ankom søndag. Mandag fikk hun beskjed om at det var en plass til henne i single.
– Det er veldig gøy at jeg har kommet inn. Jeg var såpass nære, og følte at det var verdt å ta turen. Men det var ingen garanti, sier Eikeri til Discovery mandag.
Det er første gang hun er med i kvalifiseringen, og tidligere har hun spilt to ganger i junior klassen i turneringen. Eikeri er rangert som nr. 246 i singles, og 136 i doubles i verdensrankingen.

Få forberedelser

Eikeri kom ut av karantene mandag, og har kun fått slått et par baller.
– Jeg kjenner meg ganske uforberedt. Gress er et utfordrende dekke. Jeg må bare være så skjerpet som jeg kan og gjøre mitt aller beste, mener Eikeri.
Eikeri forteller at det er ti år siden hun sist spilte en kamp på gress.
– Jeg føler jeg ikke vet helt hva jeg går til. Men jeg har med meg selvtillit og har vunnet mye kamper i det siste. Jeg får bruke det for det det er verdt.
– Ideelt sett så skulle jeg gjerne trent før i flere dager, meg jeg skal gjøre det beste ut av det og har troen på meg selv, legger hun til.
28-åringen dro rett fra landslagsturnering i Vilnius, i Litauen, til London på søndag. Der gjorde Norge en sterk prestasjon, og rykket opp til Billie Jean King Cup.
For å kvalifisere seg til Wimbledon som er neste uke, må Eikeri vinne tre kamper denne uken. Om hun taper i morgen er hun ute.
– Gress er et raskt dekke, med feilsprett, lite ryme og korte dueller. Jeg vet det blir en tøff match, mener Eikeri.
I morgen møter hun Monica Niculescu fra Romania. Tidspunkt er ikke satt. Eikeri har møtt rumenske Niculescu før, og tapte en jevn kamp da i double.
Så du denne?

Ruud med lovord om «læremester» Nadal: – Det perfekte sted å være

Gonet Geneva Open
Ruud feide Paire av grusen i Geneve: – Mye gikk min vei
6 TIMER SIDEN
Gonet Geneva Open
Legger Roland Garros-grunnlaget i Genève: – Hovedfokuset er ikke å optimalisere for denne uken
8 TIMER SIDEN