19-åringen viste gode takter i ATP-turneringen i Auckland, hvor han tapte knepent mot nederlandske Robin Haase, som er seedet som nummer 43 i verden.
– Hadde han satt én av de to matchballene i det andre settet, ville det blitt karrierens høydepunkt. Haase ville blitt den klart beste spilleren Casper hadde slått. En skikkelig storskalp. Det var veldig nære, sa Eurosports kommentator Christer Francke etter kampen.
ATP Montreal
Hjemmehåpet venter for Ruud i kvartfinalen
3 TIMER SIDEN
Fordelen med tapet er at Ruud nå rekker kvalifiseringen til hovedrunden i Australian Open.
  • Se Casper Ruud spille Australian Open-kvalifisering mellom 07.00 og 09.30 på Eurosport Norge og Eurosport Player!

Kan kopiere faren

Kun én nordmann har tidligere vært på hovedtablået i Melbourne – Caspers far, Christian Ruud. Francke mener sønnen har alle muligheter til å følge i farens fotspor.
– Sånn som han har spilt nå, så har han absolutt en stor sjanse til å kvalle inn. Han kommer sannsynligvis til å bli seedet i kvalifiseringen, i motsetning til i fjor. Det vil øke mulighetene betraktelig. I tillegg er det en del toppspillere som ikke stiller i år.
Christian Ruud hadde sin beste Grand Slam-prestasjon i karrieren under Australian Open i 1997. Etter å ha slått ut 13. seedede Jan Siemerink i første runde, fulgte han opp med seier mot Leander Pas, som hadde tatt bronse i OL året før. Neville Godwin ble slått i 3. runde, før Ruud måtte gi tapt etter en dramatisk femsetter mot tredjeseedede Goran Ivanisevic i 4. runde.
Selv om Francke er optimistisk med tanke på sønnens muligheter, innrømmer han at det vil bli knalltøft.
– Han får nok minst én kanon å bryne seg på. Å kvalifisere seg til Australian Open kan nesten sammenlignes med det å vinne en ATP Challenger-turnering. Det kan sees på som en egen turnering i seg selv.
– Men da er vel faren å være utladet før selve hovedturneringen?
– Ja, sånn er det å være useedet. Det er også noe av grunnen til at de som kvalifiserer seg inn sjeldent går langt. Men man må jo begynne et sted, sier Francke.

Spår rankingbyks

Ruud var nære å gå til topps i Challenger-turneringen i Rio i fjor, men måtte gi tapt i semifinalen. Selv om Francke tror det kan bety en litt tung start på 2018 (rankingmessig), tror Eurosports ekspert at Ruud, som for øyeblikket ligger som nummer 137 i verden, kan spille seg inn blant de 100 beste i løpet av året.
– Det tror jeg er veldig realistisk. Han kommer nok til å dette litt ned nå i starten om han ikke skulle gjøre noe stort. Semifinalen i Rio ga ham en del poeng som han vil måtte forsvare. Men så lenge han fortsetter utviklingen og er tålmodig, tror jeg han vil avansere ytterligere utover sesongen.
Francke peker spesielt på 19-åringens fysiske utvikling som en grunn til optimismen.
– Det virker allerede som han server mye bedre enn i fjor. Alt i alt virker han veldig fysisk sterk om dagen. Han er en gutt som tåler mye trening, og har høye O2-verdier.
Selv om det ikke skulle gå veien i Melbourne, er det ikke før senere i år at Francke tror Ruud har størst muligheter for å nå en hovedrunde i en Grand Slam.
– Han er i øyeblikket best på grus, så jeg tror French Open (Roland Garros) er der han har best muligheter.
Og fortsetter:
– Men for all del – han har gode muligheter i Australia også.
National Bank Open
Se høydepunktene: Ruud tok «en spansk en» og avanserte i Montreal
3 TIMER SIDEN
Tennis
Ruud med tips til NM-håpene: – Veldig viktig
6 TIMER SIDEN