Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud legger Roland Garros-grunnlaget i Genève: – Hovedfokuset er ikke å optimalisere for denne uken

Joakim Opphus

Oppdatert 18/05/2022 klokken 16:45 GMT+2

Casper Ruud ligger i hardtrening før sesongens store mål i Roland Garros kommende uke. Samtidig skal han spille i ATP 250-turneringen i Genève.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Casper Ruud er på plass i Genève for å forsvare sin første av totalt fem turneringsseiere fra forrige sesong.
Verdensåtteren fra Snarøya kommer inn i turneringen med en stigende formkurve etter å ha nådd semifinalen i Masters 1000-turneringen i Roma forrige uke.
Selv om denne uken er viktig med tanke på å forsvare viktige ATP-poeng fra seieren i fjor kommer det en enda viktigere turneringen neste uke, nemlig Roland Garros.
Marcel da Cruz jobber som fysisk trener og er medisinsk ansvarlig i Team Ruud. Han er nå sammen med Ruud i Genève hvor de to jobber beinhardt for å bygge opp den fysiske formen før årets første femsetts-turnering i Paris.
– Vi kommer til å trene ganske hardt nå. Han spiller French Open neste uke og da skal han over på femsettere, og da må han være klar fysisk. Derfor må vi trappe opp treningen slik at han kan stå i det over en lengre tid, forteller Da Cruz til Discovery.

Genève er ikke hovedfokus

Da Cruz er tydelig på at turneringen i Genève er viktig, men at hovedfokuset hos Ruud nå ligger på Roland Garros neste uke.
– Vi ønsker jo at han skal gå langt i French Open, og da kommer det til å bli mye mer belastning på kroppen. Derfor er det så viktig at vi bygger Casper opp denne uken slik at han er klar for det samtidig som han spiller turnering
– Hovedfokuset er ikke å optimalisere for denne turneringen her. Genève er viktig, men vi holder ikke igjen med tanke på treningsmengden for at han skal være best mulig her.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Fyrer løs mot publikum: – Hold kjeft, for f***

Vidåpent

Ruud er andreseedet i turneringen og fikk dermed «walkover» i første runde. I andre runde møter han franske Benoit Paire. Veien frem til en eventuell finale virker dog ganske lovende for nordmannen.
Førsteseedede Daniil Medvedev tapte sin første kamp i turneringen mot franske Richard Gasquet. Ruud er dermed den høyeste rankede spilleren som er igjen i turneringen.
Tredjeseedet i turneringen er kanadiske Denis Shapovalov, mannen som Ruud slo i finalen i fjor og som han nettopp slo i en jevn kamp i Roma.
Ruud spiller første kamp i Genève i dag rundt klokken 18.00.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame