I forrige uke lå 18-åringen på 111. plass på ATP-rankingen. 108. plass er hans så langt beste plassering, men Ruud drømmer om å ta seg inn blant de 100 beste i verden. Dette vil åpne veien inn til hovedturneringen i de store Grand Slam-turneringene hvor Eurosport-sendte US Open er neste ut i august.
Norgesmesteren går frem på rankingen til tross for at det ble tap i første runde i Båstad mot Leonardo Mayer. Rankingen fungerer slik at man må forsvare poeng fra det siste året, slik at Snarøya-gutten kan krype oppover på listen fordi de rundt han mister poeng fra i fjor som de ikke klarer å forsvare. Rankingen er gode nyheter med tanke på at han tidligere har fortalt Eurosport at den nye drømmen er å spille i US Open senere i år.
(saken fortsetter under)
Australian Open
Mannarino - Karatsev - Australian Open
4 TIMER SIDEN
Ruud går løs på en ny challengerturnering denne uken. Mandag skal han i aksjon mot den rumenske wildcard-spilleren Victor Vlad Cornea i polske Poznan. Den kampen spilles på Centre Court rundt klokken 16.30. Ruud er førsteseedet i turneringen og vil ta med seg hele 90 poeng hvis han skulle gå til topps. Da kan han også glede seg over nærmere 90.000 kroner i prispenger. Det viktigste vil være at han trolig sikrer en plass blant de 90 beste på rankingen. Det vil bety at han går rett inn i US Open-tablået hvor han kan møte spillere som Roger Federer og Rafael Nadal.
Briten Andy Murray er fortsatt herretennisens verdensener. Han topper rankingen med sine 7750 poeng. Nadal ligger på annenplass, mens Federer har klatret fra femte- til tredjeplass etter søndagens triumf i Wimbledon.

Slik skrev Roger Federer tennishistorie

(©NTB/Eurosport.no)
Australian Open
Nadal videre i Australian Open
6 TIMER SIDEN
Australian Open
Nadal - Khachanov - Australian Open
7 TIMER SIDEN