Reuters

Drømmebeskjed for Ruud – kan igjen møte Nadal og de store gutta

Drømmebeskjed for Ruud – kan igjen møte Nadal og de store gutta

05/05/2017 14:40Oppdatert 05/05/2017 15:09

Casper Ruud er klar for å spille kvalifisering til storturnering i Madrid.

Snarøya-gutten skal lørdag spille kvalifisering til storturneringen Madrid Open. Det bekrefter Christian Ruud til Eurosport.no. I ettermiddag fikk 18-åringen en SMS fra ATP med drømmebeskjeden.

Ruud stod på andreplass på venteliste torsdag kveld, mens han i dag formiddag var på førsteplass. Nå har han altså fått drømmebeskjeden.

– Han ble glad. Vi hadde begge ganske stor tro på at det skulle skje. Det var bra. Det var derfor vi dro hit. Vi forstod at det var noen som ikke ville rekke turneringen, sier Christian Ruud på telefon fra Madrid.

Ruud er nødt til å vinne to kamper for å komme inn i hovedturneringen. Den første spilles lørdag. Med seier venter kvalifiseringsfinale på søndag. Trekningen foregår i kveld.

– Det er bra spillere med der. Rundt halvparten av de som er med i kvalen er topp 100-spillere, anslår Ruud.

Grusturneringen er en ATP 1000-turnering hvor alle de beste spillerne deltar. Rafael Nadal har vunnet turneringen fire ganger. Spanjolen er en av flere giganter som Ruud kan ende med å møte etter hvert hvis han spiller seg inn i hovedrunden.

Nå som han har fått tommel opp til å delta, blir det altså ingen treningstur til Alicante på 18-åringen. I stedet kan han sanke verdifulle ATP-poeng.

Å få muligheten til å kvalifisere inn i turneringen kan nemlig bli avgjørende for Ruuds neste måneder. I øyeblikket har han 478 poeng og ligger på 118. plass på verdensrankingen. Det betyr at han er i et sjikte hvor det i utgangspunktet kan være vrient å komme inn i hovedturneringen til en Grand Slam-turnering. Men skulle han klare bragden å komme seg til for eksempel 3. runde i Madrid, vil han plutselig være en topp 100-spiller og kan automatisk få plass i hovedrunden til Grand Slam-turneringene hvor poengene og pengene ligger. For å sette det på spissen: Skulle han vinne turneringen, vil han plutselig være ranket blant de 30 beste spillerne i verden og får inngangsbillett «hvor som helst».