Ruud var storfavoritt, men det ble en jevn start på kampen mot Vitaliy Sachko . Han skaffet seg et brudd til 4-2-ledelse, men ukraineren brøt umiddelbart tilbake til 4-3.
Ruud holdt unna og økte igjen til 5-3, før han servet hjem en grei settseier, blant annet med en annenserv som underholdt selv en glisende Jo Nesbø på tribunen i Oslo Tennisarena.
– Alle matcher er tøffe, og spesielt Davis Cup. Det er åpenbart litt mer nerver i spill, man spiller for landet sitt og vil alltid prøve å spille så godt man kan på hjemmebane. Viktor var feilfri og ga oss en bra start, men også litt press på meg for at jeg faktisk skal klare å slå toeren på papiret. Litt nervøs var jeg, men det var litt break frem og tilbake og etter det første settet klarte jeg å slippe meg litt mer løs, sa Ruud rett etter seieren.
Australian Open
Mektic / Pavic - Kokkinakis / Kyrgios - Australian Open
25 MINUTTER SIDEN
1050 tilskuere hadde funnet veien for å se den norske verdensstjernen på hjemmebane.
– Det er veldig hyggelig. Slik var det sist Davis Cup også, mange som tok turen og heiet oss frem til seier. Jeg håper selvfølgelig noe slikt kan skje i morgen også. Vi skal gi alt i double. Det er hyggelig å spille foran 1000 mennesker på hjemmebane. Jeg kan ikke huske sist jeg så 1000 mennesker på en tennistribune i Oslo, sier Ruud.
(Artikkelen fortsetter under):

– Kan ikke huske sist jeg så 1000 mennesker på en tennistribune i Oslo

I starten av det andre settet så Ruud enda mer påskrudd ut, og serverte mye godt spill som tidlig skaffet ham en 2-0-ledelse.
Med et nytt brudd til 4-1 kunne han nærmest punktere kampen og følge opp den strålende innsatsen til lagkamerat Viktor Durasovic tidligere på kvelden, og det gjorde han.
Det største problemet Ruud hadde i sett nummer to, var ikke motstanderen, men det som trolig var noen vannblemmer på fingrene som med litt lett behandling ikke ødela all verden.
22-åringen avsluttet kampen med noen kjempeslag som høstet applaus, før han sikkert avgjorde til 6-2-seier i andre sett.
– Han gjorde jobben som forventet, selv om han kanskje startet litt rufsete. Norge leder 2-0 etter en perfekt åpningsdag, sa Discoverys kommentator Ola Bentzen.
Tidligere fredag hadde Viktor Durasovic begeistret hjemmepublikum i Oslo med det Discovery-kommentator Ola Bentzen var hans beste tennis noen gang.
(Artikkelen fortsetter under):

Eksperten må le når han viser høydepunktene – norsk lekestue!

Norge leder nå 2-0 i landskampen mot Ukraina, etter at både Durasovic og Ruud har vunnet sine single-kamper.
– En perfekt start denne fredagen. Viktor spilte en perfekt kamp og det ble en perfekt fredag for oss. Det er selvfølgelig ikke over ennå, men vi har et veldig bra utgangspunkt, sier Ruud til Discovery.
Nå venter en siste dag på jobb for Ruud i 2021, i drømmesesongen som har bragt Ruud opp på åttendeplass i verden og nå sist en sensasjonell semifinale i ATP-sluttspillet.
– Nå nærmer det seg slutten, men jeg er klar for det. Det hele begynte da vi satte oss på flyet ned til Australia, og så har det vært kamper på kamper. Vi har vel aldri vært så nærme, og virkelig fått en drømmestart på denne matchen, så det blir spennende med morgendagen. Jeg håper å avslutte med stil og få en seier for Norge, sier Ruud.
Norge skal møte Ukraina i fem kamper totalt. Vinneren sammenlagt avanserer til neste runde, og vil der møte ett av tolv lag som ikke går videre i Davis Cup-sluttspillet. De tolv dårligste lagene fra finalesluttspillet møter de tolv beste på nivået under, som er der Norge befinner seg.
Den første kampen lørdag er double. Norge har tre matchballer og det holder med seier i en av tre kamper lørdag.

Her kliner han til så motstanderen tryner – før norsk settseier sikres

Australian Open
Zverev - Albot - Australian Open
EN TIME SIDEN
Australian Open
Alcaraz - Berrettini - Australian Open
2 TIMER SIDEN