Det var ATP TOUR som først omtalte saken.
Wimbledon-turneringen ble kansellert som følger av Covid-19 pandemien, men nå melder The AELTC at de vil dele ut en kompenasjonssum til 620 tennisspillere som ville fått en direkte tilgang til enten hovedtablået eller kvalifiseringsturneringen målt via verdensrankingene.
Summen som skal deles mellom spillerne er ti millioner pund, som tilsvarer cirka hundre millioner kroner, til deltagerne som skulle ha konkurrert i årets Wimbledon-turnering.
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
EN DAG SIDEN

– Betyr mye

Casper Ruud er en av de heldige og vil få utbetalt cirka 290 000 norske kroner som følger av en slags pandemi-forsikring.
– Vi er fornøyde med at vår forsikringsavtale har gitt oss muligheten til å gjenkjenne effekten kanselleringen har på spillerne. Vi er derfor nå i en posisjon hvor vi kan gi ut betalinger som en belønning for den harde jobben de har gjort med å bygge verdensrankingen deres til et sted hvor de kunne fått direkte tilgang til Wimbledon 2020, sa administrerende direktør i The AELTC Limited Richard Lewis i en pressemelding fredag.
– Med en gang turneringen ble kansellert rettet vi oppmerksomheten mot hvordan vi kunne hjelpe de som hjelper oss med å få Wimbledon til å skje hvert år. Vi vet at de siste månedene har gitt økonomisk usikkerhet for de som tar del i turneringen, inkludert spillerne, som ville forventet å få utdelt prispenger for verdensrankingen i årets turnering, sa Richard Lewis.
Og med noen tøffe måneder uten konkurranse etter at alt ble suspendert i mars og en litt usikker framtid i vente kan dette være kjærkomne penger for flere av utøverne.
– Det betyr særlig mye for de kvalikspillerne. De som er i hovedturneringen hadde nok greid seg uten. Så jeg syntes det er super bra at de gjør det, sier Eurosports tennisekspert Christer Francke.

Åpner lommeboka

Spillerne i hovedtablået får derfor utbetalt cirka 300 000 kroner, men gavmildheten stopper ikke der.
Lommeboka åpnes nemlig også for de 224 tennisspillerne lavere på verdensrankingen som skulle ha konkurrert i kvalikkampene og får dermed en kompensasjon på cirka 150 000 norske kroner. 120 doublespillere får cirka 75 000 norske kroner og rullestolspillere cirka 70 000 norske kroner.
Francke tror flere kommer til å skaffe seg en slik forsikring i fremtiden.
– Jeg tror det sikkert er mange flere som nå kommer til å gjøre det samme som dem og få en slik forsikring, man vet jo aldri lenger i den tiden vi lever i nå.
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
I GÅR KLOKKEN 10:40
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
I GÅR KLOKKEN 14:59