26-åringen med 8.615 poeng, gikk i dag forbi Novak Djokovic på rankingen og blir tennis-verdens nummer én.
– Selvfølgelig er jeg glad for at jeg er blitt nummer én. Det har vært mitt mål siden jeg var ung, og spesielt målet den siste tiden. Jeg har fått mange meldinger fra mange forskjellige mennesker - og tennisspillere - og jeg vil bare takke alle for støtte, sier Medvedev til ATP-tours hjemmeside.
Etter at Djokovic røk ut av ATP 500-turneringen i Dubai sist uke, ble det klart at Medvedev ville overta statusen som verdensener når rankingen ble oppdatert mandag. Som følge av at Djokovic mistet sine poeng fra fjorårets seier i Grand Slam-turneringen Australian Open, kunne Medvedev rykke forbi.
Wimbledon
Ordkrig mellom Tsitsipas og Kyrgios: – En bølle med en ond side
EN TIME SIDEN
Djokovic har vært verdensener sammenhengende siden 3. februar 2020. Totalt har han tilbrakt 361 uker på toppen av rankingen, flere enn noen annen mann.
Medvedev ble mandag den 27. mannlige verdensener siden rankingen ble innført i 1973, men bare den femte de siste 18 årene. Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal og Andy Murray har monopolisert posisjonen siden da.
Casper Ruud har måttet stå over to turneringer på rad den siste tiden grunnet problemer med en strekk i magen. Han beholder likevel åttendeplassen etter den siste oppdateringen.
Eurosport/ (©NTB)
Så du denne?

Høydepunkter: Se den intense semifinalen mellom Nadal og Medvedev

Wimbledon
Nadal enkelt videre i Wimbledon
14 TIMER SIDEN
Wimbledon
Brandon Nakashima - Daniel Elahi Galán - Wimbledon høydepunkter
15 TIMER SIDEN