SE ALT FRA FRENCH OPEN PÅ EUROSPORT PLAYER
Casper Ruud kom til Paris på onsdag og har allerede hatt flere treningsøkter på det enorme tennisanlegget i den franske hovedstaden. Med seg på laget har han pappa Christian etter at samarbeidet med trener Pedro Rico ble avsluttet tidligere i år.
Samarbeidet mellom far og sønn har sett ut til å fungere godt, for den siste tiden har pilene pekt oppover. Den siste måneden har nemlig Snarøya-gutten kommet til to finaler på Challenger-nivå.
French Open
– Vanskelig å forestille seg noe slikt
10/06/2018 PÅ 16:10
Denne uken sa det stopp mot ballartisten Dustin Brown i tyske Heilbronn i 1. runde uten at det nødvendigvis trenger å være noe negativt.
(Bli bedre kjent med Casper Ruud her! Saken fortsetter under).

Mistet seedingen fra i fjor

Ruud har nemlig spilt svært mange kamper den siste måneden og vil sånn sett få verdifull hvile og mulighet til å tilpasse treningen inn mot neste uke.
Da starter nemlig det som er vårens store mål for Team Ruud når French Open-kvalifiseringen skal spilles. Trekningen skjer søndag kveld og allerede mandag kan 19-åringen være i gang med sitt første oppgjør. Tennistalentet må vinne tre kamper for å komme inn på hovedtablået hvor de aller beste spillerne venter.
I fjor var Ruud seedet, men den fordelen får han ikke i år. Årsaken er at han i øyeblikket er rangert som nummer 154. Det betyr at han kan møte en seedet spiller, altså en av de med høyest ranking i kvalifiseringen, allerede i første runde.
– Han er kun 10-15 plasser unna å være seedet, men det er jeg ikke så bekymret over. Det er litt ferskevare, og mange blant de som er rangert rundt 180 er bedre enn de som er rundt 125, sier Christian Ruud til Eurosport.no.

– Vi må stole på oss selv

Den tidligere tennisproffen mener det uansett er mange skumle spillere utenfor topp 100 som tidligere har vært høyere rangert. Eksempler på det er Martin Klizan (121), Thanasi Kokkinakis (151), Thomaz Bellucci (249) og Simone Bolelli (132).
– Vi kan ikke gjøre noe med det. Vi må ta det som kommer og stole på oss selv, sier han.
Det litt mer langsiktige målet til teamet er å få Casper inn blant de 100 beste spillerne i verden. Det vil være en døråpner fordi han da ikke vil trenge å gå gjennom en kvalifisering for å spille i Grand Slam-turneringene (Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open).
(Husker du denne? Saken fortsetter under).

Dette er målet i French Open

I French Open er målet først og fremst å kvalifisere seg inn til hovedturneringen.
– Jeg tror det er en realistisk drøm. Klarer han det, er det ikke umulig å vinne kamper i hovedturneringen. Det ser bra ut på trening. Han har spilt mye god tennis, forsikrer pappa Ruud.
Lørdag trente Ruud to økter, og har også fått behandling av fysio de siste dagene for å være best mulig forberedt til møtet med den franske grusen.
Far og sønn Ruud er trygge på at de minst skal fortsette samarbeidet til august. Da vil de ta en evaluering for å avgjøre hvordan fremtiden blir, og om det er aktuelt å hente inn en ny trener.
Christian Ruud er som kjent Norges beste tennisspiller gjennom tidene og var på sitt beste rangert som nummer 39 i verden. Casper Ruud var i fjor rangert som nummer 108 i verden, noe som er hans beste plassering.
Eurosports tennisekspert Christer Francke mener i likhet med Ruud senior at det bør være et mål å vinne minst tre kamper.
– Jeg tror også det. Det realistiske er at han kvaler inn og har en sjanse til å vinne en match på hovedtablået. Det kommer an på trekningen. Det er tøft i kvalifiseringen også, men jeg mener han er i bedre form enn på lenge på sitt favorittunderlag grus, sier Francke.
Du ser French Open og Ruuds kamper på Eurosport Player – sikre deg tilgang her.
French Open
Her får Nadal problemer
10/06/2018 PÅ 15:43
French Open
Se intervjuet: – Har drømt om dette siden jeg begynte å spille tennis
09/06/2018 PÅ 15:32