Se kvinnenes French Open-finale på Eurosport 1 og Eurosport Player fra 15.00: Skaff deg tilgang her
I dag har Simona Halep (25) muligheten til å ta karrierens største seier. Med seier over Jelena Ostapenko, vil den rumenske tennisstjerna gå til topps i sin favoritturnering French Open.
– Hun går inn i finalen som favoritt. Hun har spilt mot jenter som trykker på ganske voldsomt og skal greie å stå imot tempoet til Ostapenko. Det er 70 prosent sjanse for at Halep vinner, anslår Eurosports tenniskommentator Christer Francke.
Roland-Garros
Simona Halep - Qinwen Zheng - Roland-Garros
26/05/2022 KLOKKEN 17:18
Les også: – Hun slår hardere enn Andy Murray
Ting har imidlertid ikke alltid vært like lett for Halep. Som 17-åring viste hun riktignok at hun var et enormt tennistalent, men Halep begynte å merke at brystene rett og slett var for store til at hun kunne fungere optimalt som tennisspiller.
– Min mulighet til å reagere raskt var dårlig og brystene gjorde meg ukomfortabel, har hun tidligere uttalt ifølge The Telegraph.

– En grunn til at Dolly Parton ikke løper maraton

Plagene gjorde at hun ikke så noen annen utvei enn å få redusert bryststørrelsen. Operasjonen gjorde at hun gikk fra å ha en BH-størrelse tilsvarende 75E til å ha 75C. Etter operasjonen har hun bykset oppover på verdensrankingen. Forflytningsevnen, som før operasjonen var en av hennes svakheter, har nå blitt en av hennes største styrker.
– Hun er den mest bevegelige på WTA-touren. Hun er utrolig sterk fysisk. Jeg skjønner at det hjalp henne. Hun ble en mye bedre tennisspiller etter at hun gjorde det. Det var sikkert nødvendig for å bli lettere, sier Francke.
– I tennis er det ekstremt mye løping med vendinger. Det er en grunn til at man ikke ser Dolly Parton løpe maraton, spøker Eurosports tenniskommentator.
Les også: Nadals finalemotstander i French Open er klar
Enkelte mannlige tilhengere mislikte at Halep skulle få mindre bryster og startet et underskriftskampanje for å unngå en operasjon, men jenta fra Constanta har uttalt at hun ville gått under kniven med brystene uavhengig av om hun skulle satse på tennis.
– Jeg liker de ikke i hverdagen heller. Jeg ville ha valgt en operasjon selv om jeg ikke skulle bli idrettsutøver, har hun sagt.

Støttes av tidligere trener

Det var likevel liten tvil om at det var tennisspiller hun skulle bli. I øyeblikket er hun nummer fire i verden, men med seier i French Open-finalen vil hun bli verdensener for første gang. Et finaletap vil gjøre at tyske Angelique Kerber fortsatt beholder plassen som klodens beste kvinnelige tennisspiller.
Haleps tidligere trener, Wim Fissette, har støttet avgjørelsen om å redusere bryststørrelsen, til tross for at han forstod at det vekket oppsikt.
– Det er derfor hun var kjent. La oss håpe at hun vinner en Grand Slam slik at man vil snakke om Grand Slam-turneringene og ikke noe annet, har han tidligere sagt.
Akkurat det ønsket kan Halep få oppfylt i dag fra 15.00. Om den rumenske jenta vinner French Open ser du på Eurosport 1 og Eurosport Player.
US Open
Svitolina - Halep - US Open
05/09/2021 KLOKKEN 18:26
Roland-Garros
17-åringen Anisimova til semifinale i Roland-Garros
06/06/2019 KLOKKEN 12:17