Stan Wawrinka - Rafael Nadal 2-6, 3-6, 1-6
Rafael Nadal tok sin tiende tittel i French Open etter å ha slått sveitsiske Stan Wawrinka på grusen i Paris. Et tosifret antall titler her har ingen klart før han. Triumfen gjør at spanjolen nå har gått til topps i Grand Slam-turneringer hele 15 ganger, kun Roger Federer har klart det flere ganger på herresiden med 18. Nadal spilte gjennom hele turneringen uten å tape et eneste sett. 31-åringen kryper opp til 2. plass på verdensrankingen og drar samtidig inn nærmere 20 millioner kroner.
(saken fortsetter under)
Roland-Garros
Djokovic før Nadal-møte: – Den største utfordringen man kan få
11/06/2021 PÅ 09:10
– Følelsen jeg har her er umulig å beskrive. Det er vanskelig å sammenligne det med andre steder. Nervene og adrenalinet jeg føler når jeg spiller på denne banen er det umulig å sammenligne med noe annet. Det er den viktigste turneringen i karrieren min. Å vinne her er ubeskrivelig, sier Nadal etter kamp.
Gruskongen var så overlegen at Wawrinka måtte få ut frustrasjonen gjennom å smadre racketen sin midt under kampen.
(saken fortsetter under)
Les også: Idrettspsykolog forklarer Nadals ekstreme tvangstanker
Spanjolen kom tidlig foran og klarte å bryte opp til 4-2 i første sett. Deretter tok han også de to siste gamene og brukte i alt 42 minutter på å ta første stikk.

Knuste frustrert Wawrinka

Gruskongen fulgte opp med strålende spill i det andre settet. Det har blitt sagt at teknikken til Rafa kan være farlig, og det vil nok også Wawrinka føle at den var.
– Det lukter svidd av den forehanden til Nadal, sa Eurosport-kommentator Ola Bentzen da spanjolen gikk opp i 3-0 i andre sett.
Da hadde Nadal fortsatt spart på det beste. Spanjolen jobbet for å bryte opp til 5-1 i det andre settet og vartet opp med et av årets slag. Til tross for at det så ut som at Nadal var ute av poenget, jobbet han iherdig og dunket en forehand på linjen. Wawrinka måpte og kunne ikke annet enn å gi motstanderen applaus.
– Det er helt vilt! Turneringens kanskje råeste ball, mente Eurosports tennisekspert Christer Francke.
Se poenget hele tennisverden snakker om (saken fortsetter under):
I det tredje settet fikk Rafa brutt Wawrinka umiddelbart. Nadal tok det til slutt 6-1 og vant dermed i tre sett.
Rolex Monte-Carlo Masters
Spolerte Ruuds drømmesemi: Nadal utslått av råsterk russer
16/04/2021 PÅ 18:19
Roland-Garros
Historiske Nadal med maktdemonstrasjon i Roland-Garros-finalen
11/10/2020 PÅ 15:52