PARIS (Eurosport.no):
Skaff deg tilgang til Eurosport Player for å se French Open.
Casper Ruud har det siste året for alvor blitt lagt merke til internasjonalt. Strålende spill med påfølgende hopp på verdensrankingen har mye av skylden for det. Blant annet ble den tredoble norgesmesteren intervjuet av den offisielle siden til French Open, etter at han fortalte Eurosport hadde ikke trodde innsatsen i første kvalifseringsrunde ville holdt til å slå ut Rafael Nadal, og jaktes samtidig av andre internasjonale medier under verdens største grusturnering. Kvalifiseringskampen mellom Ruud og Yannick Reuter ble også vist på storskjermen utenfor Suzanne Lenglen-banen som blir sett fra nærmest alle hjørner inne på området.
French Open
Jelena (20) forbauser i French Open: – Hun slår hardere enn Andy Murray
08/06/2017 PÅ 16:26
(saken fortsetter under intervjuet)
Les også: «Giftig» Ruud vekker internasjonal oppsikt
Etter kampen tok Snarøya-gutten seg god tid til å ta bilder med fans, og blidgjorde autografjegerne. Noen meter unna stod manageren og så at det rant inn henvendelser på Facebook-siden til unggutten.
– Han får masse henvendelser. Noen av de dreier seg om å stille opp for barn. Det er selvfølgelig veldig hyggelig, sier manager Venke Aure.
(saken fortsetter under bildet)

Casper Ruud

Foto: Scanpix

Les også: Ruud fikk topp 20-spiller til å skrike i frustrasjon

Tilbyr seg å jobbe gratis

Man kan trygt si at ikke alle henvendelsene er av den hyggelige sorten hvor han blir gratulert med innsatsen. Blant annet får 18-åringen meldinger fra utenlandske personer som tilsynelatende er spilleavhengige. Det er spesielt disse meldingene det er greit å skjerme han for.
– Vi får de mindre hyggelige meldingene hvor folk har tapt penger, eller er sinte og skjeller han ut. Så får vi innspill fra folk som har lyst til å jobbe litt med han, sier Aure.
Teamet til Ruud under French Open består av manageren, analytiker Øivind Sørvald og trener Pedro Rico. Ute i den store verden, for det er gjerne der meldingene strømmer inn fra, er det mange som vil ta ansvar for å gjøre støtteapparatet enda større.
– De foreslår å være alt fra mental coach til fysisk trener, sier Aure og ser ned på en lysende mobil med et lurt smil:
– Den som kom nå var gratis... han ville jobbe gratis for Casper, smiler hun.

Avslag etter avslag

Smilet er også på plass hos manageren når hun svarer på meldingene, men det er ikke til å legge skjul på at det ofte blir avslag. Det gjelder også den utenlandske personen som var villig til å jobbe gratis som Ruuds fysiske trener.
– Jeg svarer veldig kort og saklig på de fleste. Han får minst fem-ti henvendelser etter hver kamp. I alle mulige former, sier hun.
Ruud er kjent for å være positiv til å stille opp. Derfor har manageren gjort det klart at hun kan ta seg av den type henvendelser, og ønsker ikke at han skal tenke på det som renner inn.
(saken fortsetter under avstemningen)
TROR DU CASPER RUUD (18) TAR SEG INN I FRENCH OPEN?
– Han er veldig snill, og trenger ikke å bruke så mye energi på det, sier hun.
Ruuds manager er imidlertid klar på at meldingene ikke hadde kommet for to år siden, og at det har sammenheng med suksessen, og at det sånn sett er positivt.
– Han vokser, vokser og vokser, så det er kjempegøy, sier Aure.
Ruuds neste kamp er etter alt å dømme på onsdag når franske Maxime Janvier venter. Et avansement til kvalifiseringsfinalen vil neppe gjøre at det plinger mindre på managerens mobil.
Skaff deg tilgang til Eurosport Player for å se French Open.
French Open
Her ryker stjernen ut!
07/06/2017 PÅ 12:10
French Open
Høydepunkter: Carreno Busta - Nadal
07/06/2017 PÅ 10:46