PARIS/OSLO (Eurosport.no): Casper Ruud fikk en glimrende start på French Open-kvalifiseringen da han tok seg videre fra første runde på bekostning av belgiske Yannick Reuter.
Med settsifrene 6-3, 6-2 er Snarøya-gutten dermed klar for andre kvalifiseringsrunde, hvor han møter enten Maxime Janvier (291) eller Geoffrey Blancaneaux (451). Etter kampen var han naturligvis fornøyd med avansementet.
– Det er selvfølgelig deilig. Det var en greit start, synes jeg. Jeg følte egentlig at jeg hadde god kontroll hele matchen. Jeg styrte spillet ganske greit. Det er selvfølgelig gøy bare å være her, så utrolig gøy å få en seier, sier Casper Ruud til Eurosport.no.
French Open
Jelena (20) forbauser i French Open: – Hun slår hardere enn Andy Murray
08/06/2017 PÅ 16:26
– Hvordan var nervene?
– Det er litt annerledes å være her. Kanskje nervene spiller litt inn i bildet. Jeg prøver å tenke at selv om det er stort, så er det akkurat som en treningsmatch. Når man får en god start er det litt enklere å senke skuldrene.
– Hva er du mest fornøyd med?
– Jeg spilte stabilt på begge sider. Serven kunne vært bedre, synes jeg. Jeg følte at han ikke klarte å få noe hull på meg, sier Ruud.
– Hvordan ville dagens innsats vært mot en spiller som Nadal?
– Jeg hadde nok tapt. Det er ikke så mange som klarer å slå han på grus. Jeg håper ikke jeg hadde blitt knust, humrer tenniskometen.
Det første settet var preget av to duellanter som kjente litt på nervene, og hele tre av de fire første servegamene ble brutt. Men i det femte gamet holdt Ruud serve og tok ledelsen 4-1. Derfra fikk nordmannen kontroll på både nerver og serve, og tok det første settet 6-3.
Snarøya-gutten så ut til å åpne det andre settet med å bryte sin belgiske motstander, men 222-rankede Reuter fikk omsider sving på serven og reddet gamet.
Det spilte for så vidt liten rolle, for Ruud brøt like gjerne to av Reuters tre neste servegame og kunne selv serve for seier i det åttende gamet. Det gjorde han uten problemer og tok settet 6-2.
French Open
Her ryker stjernen ut!
07/06/2017 PÅ 12:10
French Open
Høydepunkter: Carreno Busta - Nadal
07/06/2017 PÅ 10:46