PARIS (Eurosport.no):
Casper Ruuds French Open-drøm ble knust før den virkelig kom i gang. Eventyret på den franske grusen var årets store mål for 18-åringen, men med 7-6 (7-4) og 6-4 forsvant han ut mot hjemmehåpet Maxime Janvier.
Spesielt én ting så ut til å bli vendepunktet i kampen. I tiebreaket i første sett på stillingen 6-6 (5-4) til franskmannen, servet Ruud ned langs midten. Ballen ble dømt ut, men Snarøya-gutten var tilsynelatende overbevist om at ballen var på linjen og mente det var et serveess. Dommeren kom ned på banen, men så ikke noe tegn til at ballen hadde vært på linjen. Ruud endte opp med å henge over nettet, riste på hodet og var tydeligvis ekstremt frustrert over at dommeren ikke var enig.
French Open
Jelena (20) forbauser i French Open: – Hun slår hardere enn Andy Murray
08/06/2017 PÅ 16:26
Se situasjonen og bedøm selv:
Følg French Open på våre plattformer: Skaff deg tilgang til Eurosport Player
Janvier møter Eurosport.no etter kampen og forklarer hans mening om den kontroversielle situasjonen. Ruuds overmann mener dommeren har en god sak og stiller seg uforstående til nordmannens oppfatning og klaging på avgjørelsen.
– Etter min mening tar han feil. Vi så ballen. Den var ute. Casper hadde feil, sier Janvier til Eurosport.no inne på bane seks på Roland Garros rett etter kamp.
Den 20 år gamle franskmannen beholdt roen hele veien da dommeren var nede på banen, og så aldri ut til å ha planer om å involvere seg i diskusjonen mellom Ruud og dommeren. Han forklarer hvorfor til Eurosport.no:
– Jeg var ikke der for å krangle. Jeg visste at jeg hadde rett. Den var ute, gjentar han.
En tydelig frustrert og skuffet Ruud tok ikke flere poeng i tiebreaket og måtte se at det første settet forsvant. Heller ikke i det andre klarte han å komme tilbake. Det gjør av Janvier er klar for kvalifiseringsfinale. Der møter han argentinske Guido Pella.
– Jeg er veldig fornøyd. Jeg spilte veldig bra og offensivt, sier 20-åringen.
Franskmannen kommer til slutt med noen trøstende ord til den utslåtte norgesmesteren.
– Jeg tror han vil bli en veldig god spiller. Han kommer til å bli sterk, mener Janvier.
En knust Ruud forsvant rett ut av arenaen etter tapet og forklarte at han ikke hadde et ønske om å snakke.
French Open
Her ryker stjernen ut!
07/06/2017 PÅ 12:10
French Open
Høydepunkter: Carreno Busta - Nadal
07/06/2017 PÅ 10:46