PARIS (Eurosport.no):
Casper Ruud spiller i dag den første kvalifiseringsrunden for å komme seg inn i hovedturneringen i French Open. 18-åringen fikk i likhet med andre spillere muligheten til å trene på den berømte, franske grusen i forkant av kampen.
Kampen starter trolig mellom 17 og 18 vises på Eurosport 1 og Eurosport Player.
French Open
Jelena (20) forbauser i French Open: – Hun slår hardere enn Andy Murray
08/06/2017 PÅ 16:26
Ruuds analysemann Øivind Sørvald, som også er idrettssjef i Norges Tennisforbund, fulgte treningen svært nøye sammen med manager Venke Aure. De var fornøyde med det de så.

Uventet oppsett

– Han spilte veldig bra. Jeg synes han har god rytme. Han liker de høytsprettende banene her. I dag er det ganske varmt også, så det ser bra ut, oppsummerte Sørvald til Eurosport.no etter treningen.
Les også: Så mye tjener Ruud i French Open
Men treningsoppsettet var neppe slik de forventet. Til tross for at man gjerne deler bane med inntil fire stykker, stusset Ruuds team noe over at 18-åringen endte opp side om side med kveldens motstander Yannick Reuter.
– Jeg tror ingen hadde oversikt på det. Det er ganske få treningsbaner her. I stedet for å måtte gå ut av området, holdt man seg her. Jeg tror ikke de som styrte med det fulgte med på det i det hele tatt. Det er ikke vanlig, men fordel for oss, mener Sørvald.
Se Ruud og motstanderen (i blått) i aksjon her:

Svakheten som må utnyttes

Analytikeren måtte dermed følge med på to spillere samtidig, og er fornøyd med det han så.
– Litt av det vi har sett på nettet stemte, så vi fikk fulgt med motstanderen også. Det er ikke alltid det skjer, men det var bra, sier Sørvald til Eurosport.no.
Tipsene har han gitt videre til trener Pedro Rico. Sørvald er klar på hva nøkkelen er mot Reuter.
– Det ligger i å kunne utnytte serven hans. Jeg synes ikke han server helt enormt. Det gjelder å få overtak i servegamene hans. Jeg tror Casper kan ha en bra sjanse i egne game, og være litt på offensiven i servegamene til motstanderen, sier Sørvald.
Om den planen holder til seier, får vi trolig svaret på fra mellom 17.00 og 18.00 på Eurosport 1 og Eurosport Player.
French Open
Her ryker stjernen ut!
07/06/2017 PÅ 12:10
French Open
Høydepunkter: Carreno Busta - Nadal
07/06/2017 PÅ 10:46