På søndag starter endelig hovedturneringen i French Open, også kjent som Roland Garros. Tennisturneringen er årets andre Grand Slam, og vises i likhet med de tre andre største turneringene (Australian Open, Wimbledon og US Open) på Eurosports plattformer.
Ikke tilgang til å se tennis: Sikre deg Eurosport Player
Casper Ruud hadde muligheten til å kvalifisere seg inn i hovedturneringen, men reiste rett hjem til Norge etter å ha tapt mot franske Maxime Javnier i 2. kvalifiseringsrunde.
French Open
Jelena (20) forbauser i French Open: – Hun slår hardere enn Andy Murray
08/06/2017 KLOKKEN 16:26
Serberen Novak Djokovic og spanske Garbiñe Muguruza er tittelforsvarere. Alle de beste spillerne ønsker naturligvis å være med i en Grand Slam, som går over to uker, men Roger Federer er ikke med på grunn av belastningen, mens Maria Sjarapova ikke fikk wildcard etter å ha vært utestengt for brudd på dopingreglementet. Serena Williams venter barn og har derfor tatt en pause fra tennisen. Kvinnefinalen i single spilles lørdag 10. juni. Herrene avslutter turneringen dagen etter.
Vi har bedt to av våre tenniskommentatorer om å komme med spådommer for hva som vil skje på den franske grusen. Christer Francke og Ola Bentzen deler sine synspunkter på hvem som vil overraske, vinne og kommer samtidig med en dristig påstand. Nicolai Herlofson, Svein-Espen Lindås Olsen og Sverre Krogh Sundbø er også blant kommentatorene som de neste ukene vil formidle de store øyeblikkene hjem til sofakroken.
Les også: Casper Ruud (18) ble overrasket av Federer i lunsjen

Overraskelsen:

Christer Francke: Overraskelsen vil kanskje være Alexander Zverev. Han har spillet. Det samme gjelder med Dominic Thiem som har slått Nadal, men aldri vært i en Grand Slam-finale. Det vil være overraskende hvis en av de skulle vinne. De er blant de yngste i det som er den neste generasjonen av tennisspillere. Jeg vil si at Nick Kyrgios er enda lenger bak de, men man vet aldri med han. Kanskje ingen av franskmennene, de har aldri gjort det særlig bra på grus. Jeg kan ikke se at det er noen av de yngre som plutselig dukker opp. Heller ingen kvalifiseringsspillere går hele veien og vinner French Open.
Ola Bentzen: På herresiden ser jeg litt mer av de samme navnene vi er vant til å se. Selvfølgelig er det spennende å se om Zverev greier å ta steget opp i best av fem sett i en Grand Slam. Han kan være en joker om han greier å følge opp med å slå en av de store. Hos kvinnene vil jeg trekke frem Elina Svitolina. Hun vant i Roma, så det er ingen kjempebombe. På damesiden er det ikke nødvendigvis en overraskelse. Det er så åpent at det er vanskelig å dra frem noen, men hun har ikke vært i nærheten av å gå hele veien i en Grand Slam, så det kan bli vanskelig, men hun kan overraske i år.

Vinner hos herrene:

Christer Francke: Nadal er storfavoritt og bør kjenne litt på presset. Det virker som han ikke har noe skader i det hele tatt. Han har vunnet tre turneringer i år. Alt virker å være ved det gamle, så han har masse selvtillit. De andre har vært ute av form, mens Nadal har vært overlegen. Det er ingen han er redd for. Det må eventuelt være noen av de som kan smelle løs, treffe vanvittig og slå vinnere som John Isner. Djokovic er tittelforsvarer og begynner å finne formen. Han har ny trener, Andre Agassi, og kan bli veldig farlig. De er på samme halvdel og kan møtes i semifinalen. Dominic Thiem og Lucas Pouille er også på nedre halvdel. Andy Murray har fått en bra trekning selv om jeg ikke tror han vinner av den grunn. Det vil overraske meg veldig om han finner grusformen uten å ha gjort noe som helst. Stan Wawrinka begynner å spille bra, man vet aldri med han. Har har vunnet før og var i semifinalen i fjor. Han kan slå hvem som helst. Nadal er likevel favoritten, selv om jeg ikke synes han er så god som han var da han var på sitt beste. Han er mulig å slå, men er veldig «back in business» og server litt bedre. Mye taler for han.
Les også: Ruud ønsker å takke nei til Wimbledon
Ola Bentzen: Jeg tror Nadal vinner. Jeg må være ærlig å si det, selv om det er et kjedelig svar. Han er på en tøff side av tablået, men frem til semien synes jeg det ser bra ut, selv om han blant annet møter Benoit Paire i første runde. Jeg tror ikke han slår Nadal på grus, men man vet aldri hvor man har han. Det kan være en kinkig start hvis han treffer med et sett eller to. Det så brukbart ut for Nadal til semi, så de andre må slite såpass mye for å komme dit at det passer han bra. Samtidig får de flere tester underveis, noe som kan være bra, så lenge de ikke sliter seg ut. Djokovic er i stigende form, selv om han tapte mot Zverev. Det gikk raskt på grusbanen i Roma, servingen er viktigere der enn i French Open. Jeg ser ikke hvordan Thiem skal komme til semi mot Nadal, og tror ikke de møtes siden han sliter så mye mot Djokovic. Jeg har ikke veldig stor tro på at Murray klarer å komme til finalen. Han må passe seg for Andrey Kuznetsov allerede i første runde. Det er litt åpent på den øvre halvdelen. Det blir spennende å se om Wawrinka kan ta steg for steg. Det samme gjelder Juan Martín del Potro.

Casper Ruud-intervjuet som ble sendt ut til Europa

Vinner hos kvinnene:

Christer Francke: Simona Halep var i form, men tapte finalen i Roma. Det var mot Elina Svitolina, som er en «dark horse». Hun har aldri vært så langt i en Grand Slam, så jeg tviler litt på det, men regner med at hun slår noen. Du har også Garbiñe Muguruza som vant i fjor. Kvinneklassen er mye mer åpen. Du har samtidig Kristina Mladenovic. Det er veldig mange som kan gjøre det. Det er raske grusbaner.
Ola Bentzen: Jeg tror Simona Halep eller Elina Svitolina. Halep er min største favoritt. Hun har vært så nær før, og har vært der fremme og snust på det tidligere. Det gjør at det er enklere å ta steget til topps for å vinne. Jeg ville ikke satt penger på noen navn nå. Det kan være noen utenfor topp ti som vinner. Det er noen få som har begynt å skille seg ut litt på grus og har gjort det bra.

Dristig påstand:

Christer Francke: Caroline Wozniacki kan endelig få uttelling for de defensive egenskapene og bruke det for alt det er verdt, men tennisen har utviklet seg til å være mer offensiv. Det går fort, så man kan ikke stå bak der. Det er et veldig langskudd. Du kan nevne henne sammen med Agnieszka Radwanska og ikke minst Svetlana Kuznetsova. Hos herrene vil jeg trekke frem David Goffin. Han er en hardtarbeidende fyr. Den nye Michael Chang. Han gjør ikke noen feil og kan komme til å vinne hvis de andre svikter og blir slitne. Fabio Fognini er også veldig god på grus, men har en ganske tøff trekning.
Ola Bentzen: På herresiden har jeg vondt for å se at jeg ikke har nevnt den som vinner. Zverev kan overraske positivt, men også være litt i fare allerede i 1. runde hvor han møter Fernando Verdasco. Han må passe seg, for det er en farlig type å møte i første runde. Han kan plutselig ryke rett ut. Vi kan kanskje håpe at Mladenovic kan gå langt på hjemmebane. Det er viktig for publikum og interessen lokalt. Hun kan fint gå til en kvartfinale, og alle som kommer dit kan vinne. Hun kan være en outsider til å ta tittelen.

Gleder deg mest til å se:

Christer Francke: Jeg gleder meg mest til å se god tennis. Det er noe eget med grustennis. Turneringen har sin egen sjarm. Den er midt inne i byen på et altfor lite område med masse mennesker. Det er en egen greie med en egen historie. Jeg gleder meg også til å se variasjonen i spillet. Det er helt unikt.
Ola Bentzen: Det jeg ser frem til på damesiden er en helt åpen turnering hvor vi ganske sannsynlig kan få en ny Grand Slam-vinner. Det er alltid gøy å se de samme vinne, så ikke misforstå, men det er også gøy med en ny vinner. Ellers er det selvfølgelig stort hvis det blir en tiende tittel for Rafa, det vil bli litt som det Federer fikk i Australian Open i år. Det vil være stort om han igjen skulle treffe på grusen som er hans hjemmebane. Det blir også spennende å følge samarbeidet mellom Djokovic og Agassi med en så stor personlighet. Plutselig kan Djokovic få en oppsving. Jeg var i Roma hvor jeg synes han spilte bra. Det var egentlig overraskende at han tapte mot Zverev. Jeg tror han kommer til å spille bedre tennis.
French Open
Her ryker stjernen ut!
07/06/2017 KLOKKEN 12:10
French Open
Høydepunkter: Carreno Busta - Nadal
07/06/2017 KLOKKEN 10:46