36-åringen har slitt med en kronisk fotskade de siste årene, og i Roland-Garros-finalen mot Casper Ruud blusset den opp igjen. Etter kampen innrømmet Nadal at han spilte uten følelse i foten og at han hadde tatt en smertestillende injeksjon i nerven.
Etter turneringen i Paris dro spanjolen hjem til Spania for å starte på en radiofrekvensbehandling, som bedøver nervene midlertidig.
Wimbledon
Rafael Nadal - Francisco Cerundolo - Wimbledon høydepunkter
23 MINUTTER SIDEN
Fredag sa Nadal at han har reagert positivt på behandling.
– Jeg er fornøyd. Jeg har mindre smerter. Vi må vente og se hvordan ting utvikler seg de neste ukene, sa den spanske tennisstjernen på en pressekonferanse i forbindelse med Mallorca Championships.
Nå vil han reise til London før han tar en endelig beslutning på om han stiller til start i årets tredje Grand Slam.
– Intensjonen min er å spille Wimbledon og reise til London på mandag, bekreftet verdenstoeren.
Rafael Nadal har ikke deltatt i Wimbledon siden 2019. Da gikk spanjolen til semifinalen. I 2020 ble turneringen avlyst på grunn av koronapandemien, mens han i 2021 gikk glipp av Wimbledon med skade.
36-åringen sa også at han planlegger å spille i Canada og US Open etter Wimbledon.

Skal bli far

I tillegg til en oppdatering på skaden og turneringsplanen videre, kunne spanjolen også avsløre at hans kone Mery Perello er gravid med deres første barn.
– Hvis alt går etter planen, skal jeg bli far. Jeg er ikke vant til å snakke om privatlivet mitt. Vi lever mer fredfullt med en lavere profil. Jeg tror ikke livet mitt vil endre seg mye med det, fortalte Nadal.
Sett denne?

Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros

Wimbledon
Emil Ruusuvuori - Yoshihito Nishioka - Wimbledon høydepunkter
39 MINUTTER SIDEN
Wimbledon
Petra Kvitova - Jasmine Paolini - Wimbledon høydepunkter
EN TIME SIDEN