• Se Casper Ruud-Yannick Hanfmann i ATP 250-turneringen på Sardinia ekslusivt på Dplay torsdag 10.00. Sikre deg tilgang her!
Flere italienske medier melder om Fogninis positive koronatest, blant dem Sky og La Repubblica. Den ble kjent dagen etter at han spilte doublekamp sammen med Lorenzo Musetti på grusen i Cagliari.
Fognini ligger på 16. plass på verdensrankingen og er således den høyst rangerte spilleren i singleturneringen samme sted. Han skulle i utgangspunktet ha møtt spanjolen Roberto Carballes i 2. runde torsdag, men blir erstattet av kroaten Danilo Petrovic, en såkalt «lucky loser» fra kvalifiseringen.
Forte Village Sardegna Open
Sjokk-exit for Casper Ruud: – Ikke i nærheten
15/10/2020 PÅ 09:16
Eurosports tenniskommentator Ola Bentzen mener Casper Ruuds videre sjanser på Sardinia ikke nødvendigvis påvirkes av at Fognini nå er ute av dansen.
– Fognini er rå på grus på sitt beste, men har ikke vært veldig god form i det siste. Jeg tror ikke Ruuds sjanser for å gå hele veien blir påvirket av at Fognini trekker seg, men det er jo naturlig nok en tøff konkurrent mindre, sier kommentatoren.
Fognini ville normalt vært Casper Ruuds største utfordrer i ATP 250-turneringen som er grussesongens siste. Ruud åpner torsdag med kamp i 2. runde mot tyskeren Yannick Hanfmann.
Hanfmann, som er rangert som verdens 101. beste herrespiller, slo hjemmehåpet Salvatore Caruso 6-0, 6-4 i 1. runde onsdag. Han og Ruud har møttes tre ganger tidligere, alle gangene på grus. Tyskeren slo Ruud i 2017, mens nordmannen har vunnet de to siste møtene. Torsdagens kamp er imidlertid den første mellom de to på øverste nivå på ATP-touren.
Casper Ruud har hatt en meget god grussesong og har klatret til 25.-plass på verdensrankingen. Til turneringen på Sardinia er han 3.-seedet, og dermed slapp han å spille 1. runde.
– Om Casper spiller som han har gjort de siste ukene, så tror jeg han har gode sjanser til å nå langt i turneringen, og kanskje hele veien. Blir spennende å se hans første kamp på torsdag, sier Bentzen.
Dersom 21-åringen slår Hanfmann, venter enten nevnte Musetti eller Andrea Pellegrino (begge Italia) i kvartfinalen.
Ruud skal senere i år spille hardcourt-turneringer i Wien og Paris.
(©NTB/Eurosport)
Forte Village Sardegna Open
Har yppet seg mot verdens beste – dette mener Ruud han har lært av det
14/10/2020 PÅ 21:51
Forte Village Sardegna Open
Ruud møter tysker i første kamp på Sardinia
14/10/2020 PÅ 11:35