OSLO (Eurosport.no):
Casper Ruud er tilbake på norsk jord etter at han ble slått ut av Roger Federer i Roland-Garros. I etterkant kom 20-åringen seg til en semifinale i Tsjekkia i en Challenger-turnering (nivået under ATP, altså nivået hvor de beste turneringene er).
Tennis
Her vinner Medvedev etter fire on halv time
2 MINUTTER SIDEN
Tirsdag kveld hadde utstyrsgiganten Yonex, som samarbeider med Ruud, invitert til møte med Norges tennisyndling. Ivrige autografjegere og presse var blant de som fikk se Snarøya-gutten spille showkamper mot noen håpefulle fra Heming tennis.
  • Se Ruuds Wimbledon-eventyr og alt fra Grand Slam-turneringene på Eurosport Player: Sikre deg tilgang nå
Ruud har nok vært gjennom vesentlig hardere økter på akademiet til Nadal, hvor han vanligvis trener på Mallorca, men fikk likevel beveget litt på seg til stor begeistring blant de oppmøte.
Det neste hindreret for Ruud er Wimbledon. I motsetning til tidligere er han direkte kvalifisert inn til hovedturneringen, fordi han er en topp 100-spiller, slik at han slipper kvalifisering. På verdensrankingen, som oppdateres hver mandag, er han nummer 59 i verden. Det er hans bestenotering.
(Saken fortsetter under):

Ruud: – Prøver noe nytt

Med tre uker igjen til turneringen serves i gang i England gjør Ruud det klart overfor Eurosport.no, at han ikke vil spille noen andre turneringer i forkant som oppvarming til Wimbledon.
Dette står i stor kontrast til for eksempel Roland-Garros, også kjent som French Open, hvor han spilte flere grusturneringer i forkant. Wimbledon blir dermed den eneste gressturneringen han spiller i år fordi han ikke velger å kjøre en såkalt oppvarmingsturnering.
– Det er mest fordi jeg har hatt en veldig lang og krevende første halvdel av sesongen. Sesongen er over ti måneder lang og ender i midten av november, så den er lang og krevende. Tidligere år har jeg «gunnet på» og spilt hele sesongen uten noen ordentlige pauser, og da har jeg følt meg litt utbrent mot slutten av sesongen. Det er egentlig for å prøve å lade batterier og tenke på noe annet, og «gunne på» igjen fra Wimbledon og neste halvdel av sesongen, sier Ruud til Eurosport.no.
  • Se Ruuds Wimbledon-eventyr og alt fra Grand Slam-turneringene på Eurosport Player: Sikre deg tilgang nå
Det betyr at Ruud skal på ferie i en ukes tid, før han er litt hjemme i Norge, og deretter går turen til England noen dager i forkant av Wimbledon. Verdens gjeveste tennissturnering spilles på gress, et underlag de færreste her til lands får mulighet til å spille på uten lang reisevei fordi det er så få anlegg som har det.
– Jeg vil prøve å avslutte sesongen på en litt bedre måte enn jeg har gjort tidligere år. Jeg prøver noe nytt, men det er mange andre spillere som gjør det som jeg vet synes det er deilig. Vi får ikke mye fri i tennis, men det er en uke nå på sommeren, så er det en uke eller ti dager etter sesongen i november. Vi får prøve å nyte de godt, sier Ruud.
I starten av november spilles Next Gen-finalen i Milano og håpet er at Ruud kan bite fra seg her. Kun de aller beste spillerne under 22 år være med og turneringen blir derfor et slags U21-VM.
(Saken fortsetter under):

Får støtte: – Ikke gap over for mye

Christer Francke, Eurosports tennisekspert, er ikke overrasket over at Ruud trapper ned turneringsspill før Wimbledon.
– Det er faktisk det jeg trodde. Jeg trodde han skulle gå rett til Wimbledon uten gressturneringer, alternativt spille en grusturnering til, sier Francke, som støtter valget.
– Det er sikkert lurt. Nå har de kjørt noen sesonger og begynner å lære av feilene de gjorde året før. Det viktig at man ikke bli for poengkåt og kaster seg på så mye at man kan få skader eller gå tom mot slutten av sesongen. Det er smart at de ikke gaper over for mye, mener han.
Samtidig understreker tenniseksperten at det kommer viktige turneringer i etterkant av Wimbledon i blant annet Båstad og Hamburg dersom Ruud får muligheten.
– Det kommer noen store grussturneringer etter Wimbledon som er viktige for han. Det er viktigere enn en 2. eller 3. runde i Wimbledon, sier Francke, som ikke utelukker at nordmannen kan vinne noen kamper på Wimbledon-gresset.
– Han har tross alt en bra serv, selv om han ikke elsker å returnere på gress og spille volley. Han har en bedre serv enn mange grusspesialister og kan slå mange av de i 1. runde, sier Francke.
Du ser hver eneste serv fra Wimbledon på Eurosport Player.

Hyllet Nadal etter seieren: – Det er uvirkelig

Australian Open
Medvedev med sliteseier i Australian Open
36 MINUTTER SIDEN
Australian Open
Schroder/Vink - Lapthorne/Wagner - Australian Open
EN TIME SIDEN