– Man har jo lyst til å prøve å komme dit. Men skal jeg klare det må jeg levere gode resultater resten av sesongen, sier Casper Ruud til Discovery da vi slår av en prat med tennisesset om det jeve ATP-sluttspillet som kan vente i starten av november.
– Etter US Open er det flere som har klart å samle flere poeng enn det jeg klarte i turneringen. Så de har jo tatt meg litt igjen...men jeg ligger foreløpig innenfor grensen, men det er fortsatt noen store turneringer igjen som kan snu det hele.
Følg Laver Cup
Ruud avsluttet Laver Cup med bøtteløfting og showkamp
26/09/2021 PÅ 20:22

– Et tøft race

For tiden ligger Ruud akkurat som nummer åtte på poenglisten, og er dermed innenfor den gyldne grensen for hvem som får delta i ATP Finals. Fremfor seg på listen har han kanoner som Rafael Nadal og Novak Djokovic, som begge er usikre kort før turneringen i november grunnet skader og et hektisk kampprogram.
Deltakelse i den prestisjetunge turneringen ville blitt en ny milepæl i nordmannens karriere, som tidligere denne måneden for første gang seilet inn som nummer ti på ATP-rankingen. Fredag skal også nordmannen i aksjon for Team Europe i Laver Cup.
– Det blir et tøft race. Jeg ligger godt an, men det er mange friske raske ben som kommer løpende bak, og som vil ta meg igjen, fortsetter Ruud.

Ladet batteriene hjemme

22-åringen understreker nok en gang at en god sesonginnspurt vil bli alfa omega for å sikre seg en trygg plass i sluttspillet.
– Jeg får prøve å avslutte sesongen bedre enn jeg har gjort tidligere år. For er det noe jeg ikke har fått til sånn veldig bra så langt i min karriere, så er det høstspill og innendørs hardcourt, mener Ruud.
– Men nå har jeg fått to fine uker hjemme i Norge i forkant av Davis Cup, og fått ladet opp batteriene etter en lang sommer. Da kan vi håpe det er en god oppskrift for det som skjer i ukene som venter.

Eksperten har troen

Discovery-ekspert Christer Francke spår gode sjanser for det norske tennisesset til å nå sluttspillet.
– Dette er en turnering hvor kun de aller beste får være med, og det ser allerede veldig lovende ut for Casper. Det er noen få bak han på rankingen som sikkert vil prøve å gjøre det bra i noen turneringer nå, men sjansene for norsk deltakelse i ATP Finals er gode, sier Christer Francke.
– I tillegg kommer sannsynligvis ikke til Nadal til å være med og Djokovic er også et usikkert kort. Faller de fra, så er det hvert fall ganske sikkert at Casper kommer med.
Sett denne?

Ruud fikk tildelt «hederspris»: – Det er en ære

Følg Laver Cup
Briljerer med trikseferdigheter: – Ikke oppkalt etter Maradona uten grunn
26/09/2021 PÅ 20:04
Følg Laver Cup
Her får de pokalen av legenden
26/09/2021 PÅ 18:49