• Følg Laver Cup på Eurosport Norge og discovery+!
Casper Ruud - Reilly Opelka 2-0 (6-3, 7-6)
Casper Ruud fikk æren av å åpne Laver Cup fredag, og nordmannen imponerte på den svarte hardcourten i Boston. Ruud slo amerikanske Reilly Opelka og ga Europa en strålende start på turneringen.
Følg Laver Cup
Ruud avsluttet Laver Cup med bøtteløfting og showkamp
26/09/2021 KLOKKEN 20:22
– Jeg var ganske nervøs i starten, det er et stort stadion og stort publikum. Man får frysninger når man kommer inn her og man har introen, musikken og ser alle legendene. Men heldigvis håndterte jeg det bra, jeg fikk en god start som roet nervene litt, sa Ruud rett etter seieren.
– Det var en veldig god kamp for meg, fortsatte Ruud.

Knallstart

Amerikanske Opelka er kjent som en god server, men allerede på andre forsøk klarte Ruud å bryte den høyreiste spilleren. Dermed hadde Ruud kampen i sitt spor. 22-åringen fra Snarøya spilte raskt, litt for raskt for den 211 centimeter høye amerikaneren.
På 5-3 sikret Ruud seg muligheten til å bryte igjen, med tre settballer. Opelka klarte kun å avverge én, og dermed tok Ruud første sett.
I andre sett fulgte Ruud og Opelka hverandre tett lenge og det gikk helt til tiebreak. Som i resten av kampen tok Ruud føringen og var den beste spilleren. Dermed sikret han seieren fortjent med 6-3, 7-6.
Se høydepunktene:

Se høydepunktene: Ruud storspilte mot Opelka

12 kamper

Dermed tok Ruud Europas første seier i Laver Cup, og sin tredje seier mot Opelka i karrieren. Ruud hadde god statistikk mot Opelka også fra tidligere. Nordmannen har nemlig vunnet begge oppgjørene mellom de to på ATP-touren. Senest i Masters 1000-turneringen i Cincinnati i august. Da vant Ruud 6-7, 6-0, 7-6.
Over tre døgn skal det spilles til sammen 12 kamper. Fire hver av dagene - tre singlekamper og en double. Ruud-Opelka var altså den første kampen i turneringen. Det er ennå ikke klart hvordan de neste kampene spilles.
Både single- og doublekampene spilles til best av tre sett.
I fredagens kamper får lagene ett poeng per seier, lørdag får de to poeng per seier, og søndag får de tre poeng per seier. Det første laget til å nå 13 av 24 mulige poeng vinner Laver Cup.
Sett denne?

Björn Borg om Ruud: – Vært ekstremt god

Følg Laver Cup
Briljerer med trikseferdigheter: – Ikke oppkalt etter Maradona uten grunn
26/09/2021 KLOKKEN 20:04
Følg Laver Cup
Her får de pokalen av legenden
26/09/2021 KLOKKEN 18:49