Nick Kyrgios er blant mange kjent som en urokråke i tennisverden, og det har også Casper Ruud fått kjent på. Etter en gruskamp tilbake i 2019, har de to tennisprofilene fra tid til annen sendt stikk i hver sin retning.
Nå kan de møtes allerede i første runde av Laver Cup.
– For de som har savnet å se en Nick Kyrgios som spiller med innsats, så kan jeg garantere at han aldri kommer til å legge ned en større arbeidsinnsats for å vinne en tenniskamp.
Følg Laver Cup
Ruud avsluttet Laver Cup med bøtteløfting og showkamp
26/09/2021 KLOKKEN 20:22
Det sier Discoverys tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø. Han er ikke i tvil om at det vil være en heltent australier som står på motsatt halvdel hvis de to møtes.
– Dette betyr langt mer for Kyrgios enn det gjør for noen andre. Han har lagt så mye prestisje i sine utsagn mot Ruud. Hvis han skulle tape for Casper Ruud på hardcourt, ville det vært et så stort personlig nederlag for Kyrgios, fortsetter Sundbø.
LES OGSÅ: Fleipet med den svenske tennislegenden: – Trodde det skulle komme en telefon

Interesse på verdensbasis


Lagene til åpningsrunden settes opp torsdag. Verken kaptein for det europeiske laget, Björn Borg, eller John McEnroe, som er kaptein på verdenslaget, vet hvem motstanderen setter opp i de forskjellige kampene.
Det er likevel sannsynlig at det blir Kyrgios og Ruud mot hverandre, siden det er de to lavest rangerte spillerne på hvert av lagene.
Om de to «kranglefantene» møtes i åpningskampen, vil alle tennisverdens øyne følge duellen mellom Ruud og Kyrgios, ifølge Krogh Sundbø.
– Det er ikke bare i Norge dette er et enormt oppgjør. Det er et enormt oppgjør i Australia og det kommer til å bli et enormt oppgjør i resten av verden også.
LES OGSÅ: Europa mot verden: Dette er Laver Cup
En annen av Discoverys tenniskommentatorer, Ola Bentzen, tror ikke det vil slå gnister mellom de to tennisprofilene dersom de skulle møtes.
– Den historien er en stund siden og det blir litt blåst opp. Jeg har sett at Kyrgios har skrytt av Casper Ruud i sosiale medier etter den tid, så jeg tror bare det blir en morsom greie, sier Bentzen.
– Det er klart at det blir litt ekstra prestisje, men det gjør bare matchen enda mer interessant. Kanskje kan det bli litt temperatur, men jeg tror det bare er noe å glede seg til og ingen dårlig stemning dersom de to skulle møtes, utdyper han.
På verdensrankingen er det stor avstand mellom Casper Ruud og Nick Kyrgios. Nordmannen er ranket som verdens tiende beste spiller, mens australske Kyrgios er ranket som nummer 95.

Krangelen

Bakgrunnen for det man på mange måter kan kalle en krangel – eventuelt feide – er en ATP-match tilbake i 2019 i Italia.
– Kyrgios lot seg nok provosere litt etter tapet for Ruud i Roma. Han var ganske langt nede på det tidspunktet, og det at Ruud tillot seg å juble seieren på det tidspunktet, ble rett og slett for mye for et ego fra Canberra. Etter det har han fortsatt feiden ved stadig å komme med stikk norsk vei. Når vår mann da stadig tar store steg mens australieren selv faller lengre bak verdenstoppen, så går det nok ekstra prestisje i et slikt oppgjør, sier Krogh Sundbø.
Ruud omtalte senere Kyrgios’ oppførsel som idiotisk, og sitatene ble blåst opp i sosiale medier.
Da var Kyrgios raskt ute på Twitter med følgende melding:
– Hei, Casper Ruud, neste gang du har noe å si foretrekker jeg at du sier det til meg personlig. Jeg er sikker på at du ikke ville vært så stor i kjeften etter det. Til da vil jeg heller se maling tørke enn å se deg spille tennis, kjedelig som faen.
– Men igjen, jeg skjønner hvorfor du må si navnet mitt, for ingen har fått med seg at du spiller tennis. Lykke til i Milano.
LES OGSÅ: Federer på vei tilbake etter operasjon
I sommer langet Kyrgios ut mot grusunderlaget i tennis.
Alle Kyrgios’ ATP-titler har kommet på hardcourt. Ruud, derimot har tatt alle sine på grus.
– Hvorfor spilles tennis fortsatt på grus? Det bringer inn absolutt null fans, null folkemengder og ingen opphausing. Det er skadelig for sporten, skrev Kyrgios på Twitter.
Ruud sørget senere for en god latter hos fansen da ATP på sin Twitter-konto etterlyste spørsmål til en spørsmålsseanse med Kyrgios.
«Hva er din favoritt-grusturnering?» meldte Ruud.
Kyrgios svarte «Moren din», før han senere slettet tweeten. Men nå har han altså rost Ruud på eget initiativ.
«Feiden» mellom de to har dog roet seg. Tidlig i august kom Kyrgios noe overraskende med rosende ord om Casper Ruud.
– Å vinne tre strake turneringer er ikke enkelt i det hele tatt. Han har utrolig disiplin og er åpenbart en stor spiller. Jeg har aldri snakket ned tennisen hans. Han er en god spiller. Det funker for han. Hvis det er det som er best for karrieren hans er det supert, sa Kyrgios.

Ruud fikk tildelt «hederspris»: – Det er en ære

Følg Laver Cup
Briljerer med trikseferdigheter: – Ikke oppkalt etter Maradona uten grunn
26/09/2021 KLOKKEN 20:04
Følg Laver Cup
Her får de pokalen av legenden
26/09/2021 KLOKKEN 18:49