Matteo Berettini - Felix Augier Aliassime 6-7, 7-5 (10-8)
Mens Casper Ruud styrte det første oppgjøret mot Reilly Opelka, var det jevnere i det andre. Men Berretini klarte til slutt å følge opp Ruuds seier, og dermed økte Europa til 2-0 mot verdenslaget etter to kamper.
Følg Laver Cup
Ruud avsluttet Laver Cup med bøtteløfting og showkamp
26/09/2021 KLOKKEN 20:22
Berrettini og canadiske Auger Aliassime fulgte hverandre helt til tiebreak i første sett. Der var Auger Aliassime sterkest.
Og i andre sett var det også lenge jevnt. På 5-5 hadde Felix Augier Aliassime flere breakballer, men Berrettini reddet seg inn. Dermed sto det 6-5 før Felix Augier Aliassimes siste servegame. Der brøt omsider Berrettini, som tok det andre settet.

Tidenes lengste

Det hele gikk dermed til et supertiebreak. Også der fulgte de to hverandre tett. Men etter en lang og jevn affære vant til slutt Berrettini 10-8 i det avgjørende tiebreaket.
– Jeg vet ikke hvordan jeg klarte det. Jeg bare kjempet. Kampen var veldig hard. Jeg spiller for laget og ikke bare megt selv. Jeg fikk ekstra energi og jeg følte meg bra, sa Berrettini etter kampen.
2 timer og 15 minutter er Laver Cups lengste kamp noensinne. Og Berrettini skal spille doublekamp senere i natt.
– Jeg må være ærlig, jeg trodde ikke det skulle vare så lenge da jeg sa ja til doublekampen. Så jeg sa til kapteinen at det gikk fint. Men nå vet jeg ikke, lo Berrettini.
Les også: Ruud sørget for knallstart: – Var veldig nervøs
Senere natt til lørdag spilles det nemlig to kamper til.
Andrey Rublev møter Diego Schwartzman, før første dag i Laver Cup rundes av med en dobbelkamp. Der stiller Europa med Berrettini og Alexander Zverev, mens verdenslaget består av John Isner og Denis Shapovalov.
Sett denne?

Se høydepunktene: Ruud storspilte mot Opelka

Følg Laver Cup
Briljerer med trikseferdigheter: – Ikke oppkalt etter Maradona uten grunn
26/09/2021 KLOKKEN 20:04
Følg Laver Cup
Her får de pokalen av legenden
26/09/2021 KLOKKEN 18:49