– Det blir veldig gøy. Jeg har egentlig aldri møtt Björn ordentlig, så det blir veldig spennende. Å ha han som kaptein er utrolig. For meg som er norsk og for han som er svensk. Vi får se om jeg kan få noen skjulte tips og triks som han kanskje har i lomma, sier Casper Ruud til Discovery om sin svenske kaptein.
Vår egen Casper Ruud, som nylig for første gang i karrieren seilet opp som nummer ti på ATP-rankingen, er én av seks som skal representere Europa mot resten av verdens tenniselite førstkommende helg.
Følg Laver Cup
Ruud avsluttet Laver Cup med bøtteløfting og showkamp
26/09/2021 KLOKKEN 20:22
Nordmannen ble annonsert klar allerede i midten av august og var da det siste tilskuddet til Team Europa - mye takket være hans formidable prestasjoner gjennom hele sesongen. I tillegg åpnet det seg opp en gylden mulighet da tennisstjerner som Roger Federer og Dominic Thiem begge måtte melde frafall grunnet skader.
– Jeg hadde kanskje trodd at når jeg vant i Båstad på hjemmebanen til Björn, så skulle det komme en telefon fra han. Men jeg måtte visst bevise litt til, før jeg ble tatt ut, sier Ruud med glimt i øyet.

Går for en fjerde Europa-seier

Nå ser nordmannen frem mot å forsvare Europas ære i den fjerde utgaven av Laver Cup, som i år går av stabelen i Boston.
– Jeg tror det blir en av sesongens morsomste uker det her. Vi Europa-laget, vi går jo for seier. Europa har jo vunnet de tre første årene, så vi får prøve å holde den seiersrekken gående, fortsetter Ruud.
– Det blir veldig spennende, og så spiller vi på bortebane. Da vil jeg tro at publikum ønsker å heie frem Team World til sin første seier.

Stor forskjell på rankingen

Discovery-ekspert, Christer Francke, forventer også store ting fra Casper Ruud og Team Europa i dagene som kommer.
– Dette er jo noe av det største Casper har vært tatt ut på noen gang, og det skal bli ekstremt gøy å se alle disse store spillerne spille på lag sammen, og ikke minst se de bli coachet rundt av selveste Björn Borg, sier Francke.
– Det er jo en kjempeforskjell på lagene sånn ranking-messig favør Europa, så dette kan love veldig godt for Casper Ruud og det europeiske laget.
Fredag skal lagene i aksjon for første gang. Da venter det fire kamper – tre singlekamper og en double. Allerede her tror eksperten vi kan få se nordmannen i aksjon når europeerne skal forsøke å sikre Europas fjerde strake Laver Cup-seier.
– Turneringen spilles jo sånn at på dag 1 er det ett poeng per seier, dag 2 er det to poeng og dag tre er det tre. Derfor vil det nok være gode sjanser for å få se Casper i aksjon allerede fredag, og at de største kanoene muligens spares mot slutten, forklarer Francke.
Sett denne?

Ruud fikk tildelt «hederspris»: – Det er en ære

Følg Laver Cup
Briljerer med trikseferdigheter: – Ikke oppkalt etter Maradona uten grunn
26/09/2021 KLOKKEN 20:04
Følg Laver Cup
Her får de pokalen av legenden
26/09/2021 KLOKKEN 18:49