Foran et entusiastisk hjemmepublikum vant portugiseren Sousa med settsifrene 6-0, 3-6, 6-3.
Ruud slet med å komme skikkelig inn i kampen og var sjanseløs i det første settet. Deretter reiste han seg mesterlig, men tapte til slutt likevel.
– Sånn er tennisen noen ganger. Casper kom dårlig i gang, samtidig som motstanderen ikke så ut til å være i stand til å gjøre en eneste feil, sa pappa og trener Christian Ruud til NTB om startproblemene.
Tennis
Ruud kriget seg videre til kvartfinale i Seoul
2 TIMER SIDEN
– I det tredje settet følte Casper samtidig at han hadde taket på portugiseren, men så sviktet serven litt. Alt i alt møtte han en veldig god motstander og har i tillegg spilt fem gode kamper her. Bare synd det ikke holdt hele veien hjem, tilføyde han.

Blankt åpningssett

Allerede i det første gamet i søndagens finale ble nordmannens serve brutt, og heller ikke på andre forsøk klarte Ruud å holde egen serve.
Sousa spilte på sin side meget god tennis og frustrerte Ruud med godt plasserte slag ned langs linjene. Portugiseren brøt også Ruuds tredje servegame, og dermed endte portugiseren opp med å ta det første settet blankt 6-0.
Settet var over på bare drøyt 20 minutter.
Ruud har spilt meget god tennis gjennom hele turneringen i Braga, men søndag var 19-åringen på defensiven tidlig.

Reiste seg

Andre sett startet som det første sluttet med at Ruud fikk egen serve brutt. På stillingen 2-0 klarte imidlertid Snarøya-gutten for første gang i kampen å holde serven og tok samtidig sitt første game.
Det så ut til å ha gitt nordmannen fornyet tro, og Ruud fulgte opp med å bryte serven til sin portugisiske motstander. Plutselig begynte Sousa å gjøre upressede feil, som Ruud kunne utnytte.
Kampen jevnet seg ut, og på stillingen 4-3 brøt Ruud portugiserens serve til 5-3-ledelse og servet så hjem settet.
I tredje sett fulgte spillerne hverandre til 2-2, før Ruud kjempet inn et servebrudd. Plutselig hadde nordmannen et lite initiativ, men Sousa svarte med å bryte direkte tilbake til 3-3. Deretter holdt portugiseren egen serve og skaffet seg videre to bruddballer til 5-3. Den andre prikket han inn.
Den nedturen klarte aldri Ruud å reise seg fra. Til trampeklapp avgjorde Sousa kampen med et blant servegame.

Rankinghopp

Nordmannen tapte dermed sin andre strake Challenger-finale. For to uker siden røk han i to strake sett mot Gianluigi Quinzi i italienske Francavilla al Mare.
Sousa er rangert som nummer 144 i verden. I fjor vant 29-åringen tre Challenger-turneringer. Ruud ligger i øyeblikket på 174.-plass.
Trøsten for nordmannen er at han uansett vil gjøre et hopp på rankingen med den sterke innsatsen i Braga. Trolig er han på 153.-plass når den ferske listen publiseres mandag.
Fra Portugal går turen rett til tyske Heilbronn, der Ruud går løs på en ny viktig turnering tirsdag. Første motstander blir profilerte Dustin Brown.
– Han er litt tennissportens Bob Marley og en akrobat på banen. Det blir spennende, sier Christian Ruud.
Turneringen i Heilbronn er viktig i oppladningen til Roland-Garros-turneringen i Paris. Den starter senere i mai.
(©NTB)
Eugene Korea Open Tennis Championships
Seiler opp som favoritt før ny turnering: – Kan fint vinne hele greia
8 TIMER SIDEN
Tennis
Ruud klar for ny turnering – sikter seg inn på ATP-sluttspillet
26/09/2022 KLOKKEN 06:34