Andrey Rublev - Andy Murray 2-0 (6-4, 7-6)
Etter å ha slått ut selveste Rafael Nadal i semifinalen, var det duket for en ny tøff oppgave for den tidligere verdenseneren Andy Murray i finalen av turneringen i Emiratene. Og akkurat som i fredagens kamp mot Nadal, vartet Murray tidvis opp med strålende tennis.
Australian Open
Mannarino - Karatsev - Australian Open
3 TIMER SIDEN
Andrey Rublev fikk en god start på finalen, for mannen som tidligere i desember ble slått av vår egen Casper Ruud i ATP Finals, vant det første settet 6-4.
Men så satte Andy Murray på det skotske femtegiret.
Den nå 134-rangerte tennisspilleren gjennomførte et svært sterkt andresett, der det etter tolv games stod 6-6 og tie break. Med Rublevs 1-0-ledelse, var Murray nødt til å vinne tie breaket for å unngå å tape kampen.
De to kamphanene fulgte hverandre tett, men Rublev viste hvorfor det til syvende og sist er nesten 130 plasser som skiller de to på ATP-rankingen.
6-4, 7-6 og 2-0 til Andrey Rublev betyr at russeren avslutter 2021 på strålende vis.
Andy Murray kan se seg svært fornøyd med turneringen i Abu Dhabi, for med seieren over Nadal og finaleplassen mot Rublev, har verdeneseneren fra 2016 vist at han fortsatt kan hamle opp med de store tennisgutta.
– Det har vært en strålende turnering for min del. Ikke lett å spille mot Rublev i dag, men jeg koste meg denne uken. Takk så mye, sa Andy Murray etter finaletapet.
– En stor ære å dele bane med Andy. Han er en legende, meddelte seierherren Rublev like etterpå.
Australian Open
Nadal videre i Australian Open
5 TIMER SIDEN
Australian Open
Nadal - Khachanov - Australian Open
6 TIMER SIDEN