– Jeg håper at 20 kun er et nytt steg for oss begge til å fortsette reisen, skriver Federer i sin hyllest til Nadal på Twitter.
Nadal tok søndag sin 13. tittel i Roland-Garros da han vant i strake sett mot verdensener Novak Djokovic i søndagens finale.
Roland-Garros
Roland-Garros : Fabio Fognini vs Alexei Popyrin
9 TIMER SIDEN
– Jeg har alltid hatt respekt for min venn Rafa (Rafael) som person og som spiller. Jeg mener vi har pushet hverandre til å bli bedre spillere, skriver Federer, som ikke stilte i turneringen på grunn av en kneskade.
Det er snart tre år siden Federer tok sin siste Grand Slam-tittel, som var i Australian Open. Men tross store skadeproblemer, det siste året på grunn av en kneoperasjon, sikter 39-åringen mot nok et år med de største tennisturneringene. Det gjør også hans fem år yngre rival Nadal.
Novak Djokovic har også Grand Slam-rekorden i sikte. Serberen har 17 slike titler i samlingen.
– Dersom jeg ikke hadde troen på at jeg kan lykkes, kunne jeg like gjerne sluttet i dag. Jeg, Nadal og Federer er blitt avskrevet flere ganger, men har kommet tilbake og vist at vi fortsatt er best i verden. Mitt mål står fast: Jeg vil ha flest Grand Slam-titler og flest uker som nummer én på verdensrankingen, sier Djokovic.
Han innleder sin 289. uke som verdensener. Federer har flest med 310 uker. Nadal ligger for øvrig som nummer to på rankingen for øyeblikket.
(©NTB)
Roland-Garros
Roland-Garros : Leylah Fernandez vs Kristina Mladenovic
9 TIMER SIDEN
Roland-Garros
Roland-Garros : Coco Gauff vs Rebecca Marino
9 TIMER SIDEN