Nordmannen er nemlig nominert til to priser av spillerne selv, skriver ATP. Ruud er nominert til prisen for den spilleren som har forbedret seg mest i løpet av 2021, samt til «Stefan Edberg Sportsmanship Award».
Den sistnevnte prisen går til en spiller som i løpet av året har utmerket seg når det kommer til profesjonalitet, integritet, rettferdighet og ved å promotere tennisen utenfor banen.
Utenom disse to prisene, er også pappa Christian Ruud nominert til å bli årets trener. Dermed er Team Ruud med i kampen om totalt tre priser.
Tennis
Ruud om ny Netflix-serie: – Hadde vært gøy å vise fram Norge
4 MINUTTER SIDEN
– Vi er begge stolte og fornøyde med nominasjonene, sier Christian Ruud til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Ruud trekker frem suksessgrep: – Hatt mye glede av det

– Har prestert utrolig godt

Casper Ruud står med totalt fem titler i 2021. Han har vunnet hele 52 kamper i ATP-sammenheng. Bare Alexander Zverev (57) og Daniil Medvedev (53) har vunnet flere.
Nordmannen avsluttet sesongen ved å kjempe seg til en semifinale i ATP Finals.
Tidligere verdensener, nå ekspert for Discovery, Mats Wilander, er blant dem som har latt seg imponere over nordmannen.
– Casper har prestert utrolig godt. Det er en innendørsbane som ikke passer ham. Spretten på ballen er ikke veldig høy. Det går egentlig for raskt for ham, men han fant en måte å vinne kampene på, sier Wilander om Ruuds prestasjon i ATP-sluttspillet.
  • Følg Casper Ruud og de andre tennisstjernene på Eurosport.no og discovery+

Ser stort forbedringspotensial

Wilander mener Ruud er blant de fem beste spillerne i verden på grus. Nordmannens prestasjoner i ATP Finals, får Wilander til å tro at han kanskje er det på andre underlag også.
– På grus kommer han til å bli nærmest umulig å slå. Sluttspillet er nok en stor motivasjonsboost for ham. Du kan ikke slå Ruud lett. Han slåss om en gal mann. Han er smart. Han bryr seg veldig, sier Wilander.
Samtidig ser svensken flere områder der nordmannen kan bli bedre.
– Det er ingen grunn til at han ikke skal bli bedre på andre underlag. Han kan bli litt mer aggressiv med forehanden. Han kan komme litt oftere frem til nettet. Han kan bli bedre til å slice med backhanden, slik at returene er lavere for motstanderne. Han kan treffe med flere førsteserver. Dette viser imidlertid bare at han har muligheten til å forbedre alle sider ved spillet sitt, sier Wilander.
Sett denne?

Se høydepunktene: Ruud med imponerende forestilling mot Djokovic

Australian Open
Sendes ut av landet: – Ekstremt skuffet
4 TIMER SIDEN
Tennis
Djokovics avgjørende rettsmøte er over – venter snarlig avgjørelse
12 TIMER SIDEN