Det har vært mange høydepunkter i Casper Ruud sin sesong. 2021 har vært den beste så langt i 22-åringens karriere, med blant annet fem ATP-titler å skimte med.
– Det har vært et ekstremt morsomt år. Andre halvdel har vært ekstra gøy. Etter Wimbledon ble det mange seire med tre på rad, sier Casper Ruud under Discoverys tenniskavalkade.
Ruud tok tre titler på rappen i Båstad, Gstaad og Kitzbuhel, men det sterkeste øyeblikket i nordmannens fantomsesong kom i november.
Roland-Garros
David Goffin - Hubert Hurkacz - Roland-Garros
2 TIMER SIDEN
– Matchen i Torino mot Andrey Rublev var spesiell. Da jeg servet inn esset på slutten, det kommer jeg kanskje aldri til å glemme.
Casper Ruud testet seg mot verdenseliten i ATP-sluttspillet. Kun de åtte beste spillerne i sesongen fikk lov til å delta. Ruud tok seg videre til semifinalen da han sendte verdensfemmer Rublev ut av turneringen. Før den kampen sto han med fire tap av fire mulige mot Rublev.
Men selv om seieren over den russiske tennisgiganten var ekstra minneverdig, har han heller ikke noe imot bøtteløfting.
– Jeg kan helt ærlig si at alle turneringsseierne smaker like godt, ler Ruud.
  • Følg Casper Ruud i ATP Cup fra 1. januar på discovery+ og Eurosport.no

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Vil hevde seg i Grand Slam

Casper Ruud kan se tilbake på en rekordsesong, der han blant annet har etablert seg som en av de ti beste tennisspillerne i verden. Nå handler det om å ta et ytterligere steg for å toppe årets sesong med 2022 like rundt hjørnet.
– Neste år blir målet å komme seg litt lengre i Grand Slam-turneringene. I år fikk jeg det ikke like godt til som jeg kanskje følte jeg kunne. Jeg gjorde det veldig bra i resten av turneringene, men jeg fikk det ikke helt til i Grand Slamene. Det er noe som forhåpentligvis kommer med rutine, forteller Casper Ruud.
Så langt er alle Casper Ruud sine ATP-titler på det laveste nivået, kjent som 250. For å kunne kjempe om titlene på et enda høyere nivå, handler det om å tippe marginene i sin favør, ifølge den norske tennisstjernen.
Saken fortsetter under videoen.

Ruud om ny regel: – Blir morsomt å se hvordan andre spillere reagerer på det

– Du må være god på de viktige poengene. Jeg husker spesielt godt to kamper fra Grand Slam i år der jeg ikke klarte å vinne disse. I Roland-Garros var det en berg- og dalbane-kamp som gikk frem og tilbake, opp og ned og sjanser som ikke ble tatt vare på mot (Alejandro) Davidovich Fokina. Det endte med et bittert 5-7 tap i det femte settet. I Wimbledon var det også en tøff femsetter som gikk imot.
– De to var bitre, men samtidig bygger det en motivasjon til neste gang jeg skal ut på banene der. Det som skjedde i fjor skal i hvert fall ikke skje igjen, så det er på en måte en bra ting å få noen slag i trynet. Man ønsker selvfølgelig å vinne hver eneste kamp og gjøre det bra, men det er umulig, fortsetter Casper Ruud.
Før 2022-sesongen braker løs, har 22-åringen god tro på at tennisglade nordmenn har mye å se frem til - også i Grand Slam-turneringene.
– Jeg tror neste år kan bli et bra år når det kommer til Grand Slamene. Det er der det virkelig er gøy å gjøre det bra. Jeg fikk en liten smakebit da jeg kom til fjerde runde i Australian Open, sier Ruud.
Sett denne?

Slik beskriver Casper Ruud den eventyrlige 2021-sesongen

Roland-Garros
Stefanos Tsitsipas - Mikael Ymer - Roland-Garros
2 TIMER SIDEN
Roland-Garros
Gilles Simon - Marin Cilic - Roland-Garros
2 TIMER SIDEN