Italienerne Sinner og Sonego er gode venner, og torsdagens kamp mellom Sonego og Ruud i 2. runde av ATP-turneringen i Wien er viktig med tanke på poengene som trengs for å sikre seg plass i tourfinalen i november. Det er kun de åtte spillerne som har samlet flest poeng i løpet av sesongen, som får delta der.
– Jeg håper jeg kan spille godt mot Casper og gjøre det tøft for ham, så jeg kan hjelpe Jannik (Sinner) i racet mot Torino, sa Sonego på en pressekonferanse.
  • Følg Casper Ruud mot Lorenzo Sonego torsdag ca. kl 14.20 på discovery+ og Eurosport.no
Erste Bank Open
Casper Ruuds overmann slått ut i Wien
30/10/2021 PÅ 20:07
Jannik Sinner skal selv opp mot Dennis Novak i 2. runde. Sinner er 170 poeng bak Ruud, som ligger best an bak de allerede seks kvalifiserte spillerne til Torino-turneringen.
– Sonego er en veldig god venn av meg, men det er jeg som må komme meg dit (ATP-sluttspillet), ikke Sonego. Jeg har allerede en tøff jobb mot Novak, sa Sinner til pressen onsdag.
Hvis både Sinner og Ruud vinner sine kamper, møtes de to i kvartfinalen.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Ruud videre etter to strake sett

50. seier i år

Mandag tok Ruud seg videre med seier over sørafrikanske Lloyd Harris. Det var Ruuds 50. seier på det øverste nivået denne sesongen. Det samme antallet har Daniil Medvedev, mens greske Stefanos Tsitsipas topper listen med 55 seirer.
Ruuds seier var også hans første over en topp-50-spiller på hardcourt innendørs.
Ruud har slått Sonego i strake sett i begge de tidligere møtene mellom dem. Det skjedde i San Diego (hardcourt) i starten av denne måneden og i Masters 1000-turneringen i Roma (grus) i fjor.
Sonego tok seg onsdag videre i turneringen med seier 6-4, 6-3 over tyskeren Dominik Köpfer. 26-åringen er nummer 23 på verdensrankingen, mens Ruud er rangert som nummer åtte.

Tett

Wien er den tredje siste ordinære turneringen for sesongen. Etter turneringen i Østerrike venter Paris (1000 ATP-poeng) og Stockholm (250).
Disse er allerede kvalifisert for tourfinalen i Torino:
Novak Djokovic, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrej Rublev, Matteo Berrettini.
De to siste plassene står mellom Ruud med 3015 poeng og Hubert Hurkacz (2955), Sinner (2845), Cameron Norrie (2840), Felix Auger-Aliassime (2330) og Aslan Karatsev (2280).
(©NTB)
Erste Bank Open
Roser hverandre før storkamp: – Bare gudene ser hvordan jeg skal slå ham
29/10/2021 PÅ 06:16
Erste Bank Open
Ruud frustrert av Sonegos spill: – Enkelt å se
28/10/2021 PÅ 18:11