Først på agendaen er Vienna Open som allerede mandag gikk av stabelen i den østeriske hovedstaden.
– Det er mye som står på spill nå, ikke bare for de som fighter for å komme seg til sluttspillet i Torino, men også for de som vil prøve å for eksempel havne innenfor topp 30 med tanke på seeding til Australian Open neste år. Alle prøver å «gunne» på litt ekstra på slutten av året, og det er også min plan – selvfølgelig, sier Casper Ruud til Discovery da vi møtte han tett før avreise til Vienna Open.
Erste Bank Open
Casper Ruuds overmann slått ut i Wien
30/10/2021 PÅ 20:07
Ruud skal i aksjon først på tirsdag klokken 14 når han møter Lloyd Harris i første runde i Wien. 24-åringen fra Sør-Afrika var også motstanderen til Ruud i Indian Wells tidligere i oktober. Da fikk nordmannen knallhard kamp, men gikk til slutt videre etter et sterkt comback over tre sett.
– Det blir spennende å starte avslutningen på sesongen nå. Jeg fikk spilt i Wien i fjor, men tapte i første runde. Målet nå blir selvsagt å komme seg gjennom den første kampen først og fremst, og så se etter det hva som skjer. Alle kamper der er tøffe - det er en ATP 500 og så å si alle fra topp 30/40 har meldt seg på, fortsetter Ruud.

Brukt tiden hjemme godt

Den siste tiden har det norsk tennisesset vært hjemme i Oslo for å terpe på hardcourt-spillet, og ikke minst samle krefter inn mot de siste og svært avgjørende turneringene denne sesongen.
– Etter Indian Wells så reiste jeg hjem til Norge for en liten periode for å trene og hvile litt. Den siste tiden har jeg spilt mange turneringer, og da spesielt den siste måneden. I den siste kampen i Indian Wells så følte jeg kanskje at jeg var litt mer sliten enn jeg brukte å være, så da tenkte jeg det var på tide med litt hvile. Forrige uke startet vi på igjen med oppkjøringen inn mot Vienna, for å øve på innendørstennisen, forteller Ruud.
Sesongens siste turneringer spilles alle på hardcourt innendørs. 23-åringen har fra før av en relativt svak trackrecord på nevnte underlag, men selv tror Ruud at han i år kommer inn i sesongavslutningen med et annet utgangspunkt enn tidligere år.
– Innendørs er jo det siste vi spiller i løpet av året, og som jeg har sagt tidligere så har ikke det vært min favorittdel av sesongen, eller jeg har i hvert fall ikke klart å få det til så bra som jeg ønsker da. Nå kommer jeg derimot inn med en litt annen innstilling og kanskje en litt annen respekt fra de andre motspillerne, med tanke på at jeg har klart å bryte meg inn blant topp 10 og at jeg har klart å vinne flere hardcourt-turneringen i år enn tidligere, sier Ruud, før han fortsetter:
– De aller raskeste innendørs hardcourt-banene er ikke noe jeg alltid har klart å få helt til før, så jeg må finne en aller annen måte for å takle det litt bedre. Det er derfor jeg har vært hjemme nå for å trene innendørs. I tillegg fikk jeg også spilt et par kamper på innendørs under Laver Cup på Oslo Tennisarena tidligere i høst.

Vil avslutte med stil

Det store målet for nordmannen før sesongslutt er å nå det jeve sluttspillet i Torino i midten av november. Før den tid må derimot 23-åringen sanke poeng i turneringene i både Wien, Paris og muligens Stockholm.
– Wien og Paris blir begge to svært viktige uker. Det er der det er mest poeng på spill. Jeg må bare prøve å gjøre det bra, og minst like bra som de som prøver å dytte meg i ryggen med dette racet til Torino. Så blir det mest sannsynlig Stockholm Open også, for det er den siste turneringen før poenggrensen til sluttspillet «lukkes». Sånn som det ligger an nå så er det ganske jevnt mellom meg og tre andre karer sånn poengmessig, forklarer Ruud.
– Det blir morsomt, for jeg har fått prøvd meg på disse turneringene et par ganger før, og aldri helt klart å få det til. Nå skal jeg prøve det jeg kan for å snu den trenden og så håper jeg å avslutte sesongen på en litt bedre måte enn det jeg har fått til tidligere.
Erste Bank Open
Roser hverandre før storkamp: – Bare gudene ser hvordan jeg skal slå ham
29/10/2021 PÅ 06:16
Erste Bank Open
Ruud frustrert av Sonegos spill: – Enkelt å se
28/10/2021 PÅ 18:11