Casper Ruud - Lloyd Harris 7-5, 7-6
Nordmannen fikk knallhard kamp av Harris da de to møttes Indian Wells tidligere i oktober. Da slo Ruud tilbake etter å ha tapt det første settet mot serve-spesialisten.
I Wien hadde nordmannen langt bedre kontroll.
Erste Bank Open
Casper Ruuds overmann slått ut i Wien
30/10/2021 PÅ 20:07
Etter å ha dratt i land et jevnt åpningssett, avgjorde han kampen i tiebreak i det andre settet. Det er hans 50. seier i ATP-sammenheng denne sesongen.
– Det var en ny, tøff match mot Lloyd Harris. I Indian Wells hadde jeg kniven på strupen egentlig hele matchen, men jeg klarte å snu det rundt. I dag var det igjen en jevn og tøff match, men jeg hadde kanskje litt mer styring, sa Ruud på pressekonferansen etter seieren.
– Jeg vant det første settet og ledet det andre settet hele veien i og med at jeg servet først. Jeg hadde noen sjanser her og der som jeg ikke klarte å ta vare på, men i tiebreaken spilte jeg nærmest feilfritt, fikk mange baller i spill og spilte bra bakfra. Jeg er veldig fornøyd med dagens seier og måten jeg klarte å vinne på, fortsatte han.
  • Følg Casper Ruud i Vienna Open på discovery+ og Eurosport.no
Saken fortsetter under videoen.

Ruud i disputt med tilskuer: – Er du her for å provosere?

Økte forspranget til konkurrent

Dette var Ruuds første kamp siden exiten mot Diego Schwartzman i Indian Wells. På slutten av den turneringen trøblet han litt med en muskel i overarmen.
– Det var bare en liten overbelastning. Det var nettopp mot Harris at det ble en lang kamp på tre timer, med mye serving, så da klarte ikke armen å restituere seg helt som den burde, men nå har jeg fått 10-11-12 dager uten match og ikke så mye serving. Alt er under kontroll. Kroppen kjennes grei ut og målet er å holde den fin ut året, for nå er det siste innspurt på oppløpssiden. Det skal holde hele veien ut, håper jeg, sa Ruud.
Og håpet er altså å samle nok poeng til at han får én av åtte plasser i ATP-sluttspillet. Etter dagens kamp øker Ruud forspranget til Hubert Hurkacz. Polakken, som ligger på plassen bak Ruud i «racet til Torino», tapte for Andy Murray i den første runden av Vienna Open.
– Hver match er viktig nå. Det er bare noen kamper og noen poeng igjen som står på spill. Det er mange poeng denne uken og i Paris. Jeg henter ikke så mange i dag, men det gir meg muligheten til å spille flere kamper. Det er bare noen poeng som skiller oss, og sånn kommer det nok til å være når året er omme. Man må tenke på sitt, ikke så mye på hva de andre gjør. Man følger selvfølgelig med og vet hvor jevnt der er, men jeg må fokusere på mitt eget. Jeg kan ikke kontrollere noe av hva de andre gjør. Det jeg selv gjør er det viktigste, sa Ruud.
I den andre runden møter Ruud vinneren av Lorenzo Sonego og Dominik Koepfer. Den kampen spilles onsdag.

Brøt på perfekt tidspunkt

Ruud ble satt under press tidlig i kampen mot Harris i Indian Wells, og det samme skjedde i Wien. I det femte gamet tok Harris ledelsen 30-0 i Ruuds servegame, men nordmannen reddet seg inn igjen med fire strake poeng.
På 5-5 havnet han igjen i litt trøbbel. En dobbeltfeil gjorde at det ble 40-40 i Ruuds servegame, men igjen kjempet 22-åringen seg tilbake.
Det så lenge ut til at settet var dømt til å gå til tiebreak, men da Ruud fikk kampens første breakball på 6-5, fikk han uttelling etter at Harris' slag seilet bak linjen.
– Casper drar til seg settet uten tiebreak. Han slipper den påkjenningen inntil videre, sa Discovery-kommentator Ola Bentzen.
Saken fortsetter under videoen.

Björn Borg om Ruud: – Vært ekstremt god

Avgjort på tiebreak

Harris fortsatte å yppe seg i det andre settet, men problemet for sørafrikaneren var at breakballene uteble. Hver gang han så ut til å nærme seg noe, slo Ruud tilbake.
Den historien gjentok seg på 5-5. Harris tok føringen med 30-0, men da vartet Ruud opp med fire strake poeng.
I motsetning til det første settet, måtte spillerne denne gangen ut i tiebreak.
Der tok Ruud tidlig føringen og fikk til slutt sju poeng mot Harris' to poeng. Dermed er nordmannen videre til den andre runden i Wien.
  • Følg Casper Ruud i Vienna Open på discovery+ og Eurosport.no
Erste Bank Open
Roser hverandre før storkamp: – Bare gudene ser hvordan jeg skal slå ham
29/10/2021 PÅ 06:16
Erste Bank Open
Ruud frustrert av Sonegos spill: – Enkelt å se
28/10/2021 PÅ 18:11