Vi har gått inn i et nytt år, og det fører også til nye muligheter for stjernene på tennishimmelen! Eurosports tenniseksperter har satt seg ned og ført opp sin rangering over de tennisspillerne de har mest tro på dette året.
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
8 TIMER SIDEN
Under følger ekspertenes topplister for de kvinnelige tennisspillerene den kommende sesongen.
Ola Bentzens fem favoritter:
1. Ashleigh Barty
Har et stort spill og en fantastisk ballfølelse. Når hun er på sitt beste er hun en fryd å se spille, med stor variasjon både i spinn og tempo. Hun har alle slag i boka, og er en av de aller beste damespillerne i verden ved nettet. Jeg er veldig spent på Barty nå i starten av ny sesong, da hun sto over det spill i fjor høst og holdt seg hjemme i Australia.
2. Simona Halep
Hun har nå gjennom mange år etablert seg som en dominerende faktor som man alltid holder som en av favorittene når hun stiller opp og er skadefri. Det har variert mye hvem som vinner turneringene på damesiden i tennis i mange år nå, men Halep er en av de få som jevnt over har vunnet flere turneringer årlig, og som har greit å den vanskelige oppgaven å vinne flere Grand Slam turneringer. Jevnt god på alle dekker, og jeg har ingen problemer med å se at hun kan vinne hvilken som helst GS når hun er i form.
3. Naomi Osaka
Hun spilte ikke mange turneringer i fjor høst hun heller, så spent på formen nå i starten av 2021. Hun har et meget stort spill, og kan på sitt beste styre kampen på tempo uansett hvem hun møter. Har fått mye erfaring på øverste nivå tidlig i karrieren, og har allerede greid å vinne mer enn en GS, og fått taket på de store anledningene, som eksempelvis GS finaler.
4. Sofia Kenin
Hun har en høy ranking, mye pga av den overraskende seieren i AO i fjor. Jeg er veldig spent på hvordan hun takler presset som tittelforsvarer, og hun står naturlig nok i fare for å falle en del på rankingen nå i starten av 2021 om hun ikke makter å vinne AO for andre året på rad. Selv om hun ikke skulle forsvare tittelen, så tror jeg hun vil gjøre mange gode resultater over tid. Hun har ikke det aller største spillet, men er en skikkelig fighter, og jeg tror innstillingen hennes på banen vil ta henne langt i mange turneringer.
5. Iga Swiatek
Slo virkelig gjennom på øverste hylle i tennisverden i fjor høst da hun overraskende vant hele RG. Selv om det var overraskende synes jeg hun har spilt meget bra også i forkant av RG og jeg synes ikke det var så overraskende at hun gjorde det bra der, selv om seier var uventet. En spiller som både har et stort spill med høyt tempo og mange vinnerslag, samt en herlig innstilling og fighting evne på banen. Det er alltid spennende og se hvordan en fersk GS vinner takler presset, og det er godt mulig hun kan få en liten nedtur etter suksessen i fjor høst, men jeg tror hun kommer til å vinne mer. Kanskje Polen har fått sin nye stjerne på tennishimmelen gjennom mange år fremover!
Melanie Stokkes ti favoritter:
1. Aryna Sabalenka
Hun er i en vinnerstreak på 15 seire hittil og begynner året slik hun avsluttet fjoråret med nok en WTA-tittel. Mentaliteten hennes er noe å være oppmerksom på, hun er i nuet og har det riktige fokuset og beholder roen. Dette ser man også i kamp, der hun spiller nådeløst og kun spiller sitt spill. Denne jenta er farlig under Australian Open dersom hun fortsetter å spille uten forventninger og kun legger energien i spillet sitt og oppgavene sine, slik hun nevner under et intervju med WTA.
2. Iga Swiatek
Det blir spennende å følge henne videre og se hvordan hun presterer i Australian Open etter at hun vant siste Grand Slam-turnering i Paris. Hun er en komplett, smart og modig spiller man skal se opp for.
3. Ashleigh Barty
Det blir interessant å se verdenseneren i action igjen siden hun ikke spilte noe kompetetivt i fjor etter mars pga covid-19. Vil hun være i kampform og klar for å bevise de andre hvor nummer 1-stemplet ligger?
4. Maria Sakkari
Denne jenta er kanskje aller råest rent fysisk og har utviklet seg enormt de siste årene. Det er stor fremgang i spillet hennes på hard courten og jeg mener etter hva jeg så fra pre season at hun kan hevde seg under AO og med en top 10 rangering i år.
5. Tsvetana Pironkova
Tennismammaen som kun har debutert i Grand Slam-turneringene etter sitt comeback under US Open med en kvartfinale, gjør henne bemerkelsesverdig. Hun beviser at hun har spillet og erfaringen til å slå toppspillere, og det med substans.
6. Martha Kostyuk
Ungjenta virker ekstremt sulten på å spille sin beste tennis under Australian Open. Arbeidet hun har lagt ned under pre-season, og med en god start under Abu Dhabi der hun kom til semi, mener jeg er grunnlag for et lovende 2021 for jenta.
7. Veronika Kudermetova
Russeren tok seg til sin første WTA-finale i Abu Dhabi år. Hun spiller nådeløst og er iskald. Har nådd sin beste ranking hittil, og jeg mener det er kun starten på 2021 for henne.
8. Nadia Podoroska
Argentineren fikk sitt karrieregjennombrudd med semifinale under French Open som kvalifiseringsspiller. Hun virker sikker og trygg på spillet sitt, leser spillet godt og har dermed vunnet mange kamper på rad. Med slik spillererfaring er hun moden for nye høyder i 2021 dersom hun ikke ser tilbake, men fremover.
9. Fiona Ferro
Det nye franske håpet som spiller sine tunge forehander og gode slicer + droper for å bryte opp spillet. Med et slikt repertoar er hun konkurransedyktig.
10. Kaja Juvan
20-åringen hevdet seg mot Serena Williams i en tresetter under Wimbledon 2019. 2021 tror jeg er året hun gjør et gjennombrudd og bryter Topp 100-grensen. Hun har en god og solid teknikk, er god til å plassere - kvalitetene til en toppspiller.
Tennis
Nadal åpner opp om rivalens karriereslutt: – En del av mitt liv forlot med ham
12 TIMER SIDEN
Tennis
Nominert til flere ATP-priser
I GÅR KLOKKEN 18:18