Populære sporter
All sport
Vis alt

Sikret semifinale i Gstaad: – Strålende spill

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 22/07/2022 klokken 21:25 GMT+2

Casper Ruud tok seg videre til semifinalen i Swiss Open etter en jevn kamp mot spanske Jaume Munar.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Casper Ruud - Jaume Munar 2-0 (7-6, 7-6)
Dagen etter drømmestarten i Gstaad mot tjekkiske Jiri Lehecka, tok Casper Ruud seg nok en gang videre i Swiss Open. Denne gangen mot spanske Jaume Munar som er ranket som nummer 63 i verden. Dermed er nordmannen ett steg nærmere å forsvare tittelen i turneringen.
– Jeg hadde litt slapt spill her og der, men jeg spilte veldig bra når jeg måtte i begge tiebreakene og tok sjansene mine. Det er det man må gjøre i denne høyden, sa semifinalist Ruud til arrangørene etter kampen.
– Jeg tror dette stedet bringer meg lykke, la han til.

Slet seg til avansement

Starten på det første settet ble trøblete for nordmannen, og han rotet til flere viktige treff på ballen. Settet endte i tiebreak, og da virket det å løsne for nordmannen. Ruud sto støtt i alle servene sine og sikret seg første sett med stillingen 7-3 i tiebreaket.
I andre sett gjorde spanjolen det vanskeligere for nordmannen, og Munar hadde overtaket på Ruud en liten periode. På 4-5 gjorde spanjolen to dobbelfeil på rad, og etter et enormt backhandspill fra Ruud, sto det 5-5.
Spanjolen dro fra til 5-6, men Ruud sikret 6-6 knepent. Dermed ble det tiebreak også i andre sett. Ruud startet denne best, med et minibreak som sikret 1-0 og serven. På 2-0 breaket spanjolen tilbake til 2-1, og etter en kjempeblemme fra nordmannen med en håpløs dropshot og godt spill fra Munar dro han fra til 2-3.
– Helt strålende spill av Casper, sa Discoverys kommentator Sverre Krogh Sundbø.
Ruud kjempet seg tilbake og tok raskt 6-3. Nordmannen rotet bort den første matchballen, men den andre satt sikkert og han tok seg dermed videre til semifinale i Swiss Open.

Møter gammel kjenning

I semifinalen venter spanske Albert Ramos-Vinolas. Det ble avgjort fredags kveld, etter at spanjonlen vant mot chilenske Nicolás Jarry. Ramos-Vinolas er ranket som nummer 40 i verden.
Ruud har møtt spanjolen fem ganger før, aller nyligst i årets Wimbledon-turnering. Der vant nordmannen 3-0 i strake sett.
Semifinalen i Swiss Open spilles lørdag 23. juli. Tidspunkt er ennå ikke satt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame