Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud med full kontroll i Gstaad: – Meget imponerende

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 22/07/2022 klokken 20:50 GMT+2

Casper Ruud slo tsjekkiske Jiri Lehecka i sin første kamp i ATP 250-turneringen i Gstaad.

Casper Ruud

Foto: NTB

Casper Ruud - Jiri Lehecka 2-0 (6-3, 6-4)
Ruud skulle etter planen starte sitt tittelforsvar i Sveits på onsdag, men regnvær gjorde at kampen ble utsatt til torsdag. Da Ruud omsider kom i gang, hadde få problemer med å ta seg forbi tsjekkeren, som er rangert som nummer 65 i verden. 23-åringen fra Snarøya vant i strake sett etter én time og 40 minutter.
– Jeg synes det var en bra kamp. Forholdene her er ganske utfordrende og vanskelig med høyden, så du må virkelig serve og returnere bra. Jeg synes jeg fikk det til bra i dag, selv om jeg startet litt nervøst, sa Casper Ruud til arrangøren etter kamp.
– Dette har vært meget imponerende serving av Casper. Han tar ikke vare på alle breakmulighetene i kampen, men han spiller en solid og god tenniskamp. Lehecka var ikke i nærheten, oppsummerte Discoverys tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø.

God kontroll

I det første settet havnet Ruud i trøbbel allerede fra start. Lehecka spilte seg til fem breakballer, men Snarøya-gutten reddet seg mesterlig inn og hold serven. Istedenfor kom ikke kampen første brudd før i det sjette gamet. Den norske verdensfemmeren gikk opp i en 4-2-ledelse, og han fortsatte å være trygg på egen serve etter en vrien start. Ruud tok til slutt det første settet med sifferne 6-3.
Lehecka fant klarte heller ikke å knekke Ruud i det andre settet. Nordmannen fortsatte den gode servingen og presset Lehecka ved flere anledninger, men bruddet lot vente på seg til stillingen var 3-3.
Ruud spilte seg til to breakballer på stillingen 40-15. Lehecka svarte med et rent serveess. På den andre breakballen misset Ruud marginalt med forehanden.
Etter mye fram og tilbake, skulle det sjuende gamet likevel vise seg å bli avgjørende. På den femte breakballen klarte Casper Ruud å bryte tsjekkeren for første gang i andre sett.
Lehecka klarte aldri å bryte tilbake. Dermed er Casper Ruud klar for kvartfinalen i Gstaad.

Møter spanjol

Der møter Ruud spanske Jaume Munar, som slo hjemmehåpet Alexander Ritschard i sin kamp. Spanjolen er rangert som nummer 63 i verden. Kampen spilles fredag.
Parallelt med turneringen i Gstaad spilles det en ATP 500-turnering i Hamburg. Likevel har Ruud valgt å spille i Sveits.
– Jeg vet at Hamburg er en større turnering, men jeg foretrekker å bli værende her. Det er vakre omgivelser, en herlig atmosfære og jeg elsker å spille i Sveits. Så enkelt er det, forklarte Ruud.
picture

Kyrgios kraftig irritert over tilskuer: – Hvorfor er hun fortsatt her?

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame